avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere program de lucru in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere program de lucru in Revisal

Buna ziua,
Daca o salariata aflata in CIC se intoarce mai devreme de 1 an la munca si solicita conform art. 17 din OUG 96/2003 reducerea duratei zilnice de munca cu 2 ore fara a-i afecta salariul, trebuie modificat programul de munca in Revisal de la full time 8 ore la part time 6 ore?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 15:16, 17 Iulie 2012
Daca se modifica durata timpului de munca, atunci se va opera in REVISAl aceasta modificare.
In pontaj va fi pontata 8 ore. Cele doua ore de reducere sunt suportate din fondul de salarii. Apreciez ca nu trebuie operata in CIM modificarea timpului de lucru , este o masura de protectie sociala a mamei.
Nu este vorba despre reducerea salariului si reducerea timpului de munca ... se trece de l;a norma intreaga la timp partial ...
Art. 17 din oug 96 din 2003

(1)Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găseşte copilul.

(2)La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului său de muncă cu două ore zilnic.

(3)Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncă, acordate pentru alăptare, se includ în timpul de muncă şi nu diminuează veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.

(4)În cazul în care angajatorul asigură în cadrul unităţii încăperi speciale pentru alăptat, acestea vor îndeplini condiţiile de igienă corespunzătoare normelor sanitare în vigoare.


Nu este o reducere a timpului de lucru din CIM. Este o reducere a duratei timpului normal de lucru in baza acestei prevederi. Nu se va intocmi act aditional la CIM si nu se va inregistra in REVISAL.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protecþia maternitãþii la locul de muncã Valias Valias Bună ziua, aş vrea să ştiu dacă în baza OUG 96/2003 îşi pot reduce programul de lucru şi mamele care lucrează cu fracţiune de normă, sau doar ... (vezi toată discuția)
Program redus mira-j mira-j Pentru mamele care se intorc mai devreme de doi ani din ccc la munca , in cazul meu bebe 7 luni, mai exista program redus cu 2 ore pentru alaptat? Pana la un ... (vezi toată discuția)
Program de 6 ore fara diminuarea salariului de baza crisschirita crisschirita Buna ziua, Am o salariata care revine la servici dupa 1 an de la nasterea copilului si ma intreaba daca mai beneficiaza de reducerea cu 2 ore din program? ... (vezi toată discuția)