avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

EXECUTARE SILITA

Buna ziua,

Daca achit partial, rata pt un credit ipotecar, dar se implinesc 90 zile restante la sf lunii iulie, cum se procedeaza cu executarea silita? Se aplica in ziua imediat urmatoare, daca ctr este executoriu, sau va avea loc un proces, care poate dura pana la 2 ani?

Daca sunt in proces (din 2010) cu banca, si aceasta ma executa silit pana la finalizarea acestuia, cum se procedeaza pt restituirea apartamentului si ce daune maxime pot cere, in situatia in care voi castiga procesul?

Daca singurul bun ipotecat pt suma acordata, este apartamentul, banca imi poate pune sechestru pe lucrurile din casa?

Va multumesc anticipat,
Diana
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 11:08, 18 Iulie 2012
1. Banca trebuie sa ceara doar incuviintarea executarii silite, se pronunta in termen de 7 zile.
2.Puteti cere daunele pe care le puteti dovedi ca v-au fost aduse;
3.Banca poate executa silit orice bun al dvs, prezent sau viitor, pana la recuperarea in intregime a creantei sale .
Va multumesc pt raspunsuri.

Deci in 7 zile trebuie sa eliberez apartamentul, dar daca lucrurile din casa nu sunt ale mele?

La pct 2 e mai complex....eu am contestat in instanta mai multe clauze abuzive, printre care si dobanda perceputa de banca. S-au castigat cazuri asemanatoare si astept doar finalul, care trb sa fie in favoarea mea - clauzele abuzive au fost deja demonstrate in instanta, este doar o problema de timp....

Daca banca imi percepea dobanda legala, ratele pe care le platesc in prezent, sunt mai mult decat suficiente si nu mai intervenea executarea.....

Dar exista o ipoteca - nu este suficient? A fost evaluat de catre eveluatorul bancii la 100 000 euro, banca mi-a acordat 74 900 euro....am achitat proprietarului un avans de 25%. Nu acopera suma?

Multumesc
pana la vanzare, va mai dura inca cel putin 3 luni. Doar dupa ce imobilul va fi adjudecat va trebui sa il eliberati.
va sfatuiesc sa faceti contestatie la executare si sa solicitati suspendarea executarii pana la solutionarea celuilalt proces.
Cu siguranta valoarea de astazi a imobilului este mult mai mica decat cea la momentul achizitionarii. Din pacate nu cred ca se va vinde la un pret atat de bun. Executorii vand la preturi derizorii, pentru ca au diversi clienti care au facut o afacere din cumpararea de imobile la licitatie, pe preturi de nimic.
Da, asa m-am gandit si eu, dar trebuie sa platesc o cautiune de 10% pt a suspenda executarea, nu?

Dar daca banca va reusi sa-l si vanda, dupa ce voi castiga, ce despagubiri max ii pot cere?
Daca nu il va vinde pana la finalizarea procesului, mi-l va restitui? (pt a achita rate in continuare, dar nu 700 euro cat am acum, ci cum va hotari instanta...)

Nu am inteles exact... va trebui sa eliberez apartamentul, numai daca va fi vandut? Eu din martie anul acesta, nu am mai achitat rata intreaga, dar achit 400 euro lunar. In aceste conditii, pot ramane pana la finalizarea procesului?
Da, trebuie sa platiti o cautiune de 10 %. daca platiti 400 euro lunar, banuiesc ca aveti venit mai mare de 700 lei pe membru de familie, astfel ca nu puteti obtine scutirea de la plata cautiunii. Cu toate astea, am vazut o incheiere a unui judecator care a dat scutire unuia cu venit de 4000 lei si doua imobile in proprietate. deci... ati purtea incerca si o cerere de scutire.
Doamna, pana se va vinde prin executare siluita casa este a dumneavoastra. Nu va poate da nimeni afara din ea.

Cat despre despagubiri- am vazut o singura astfel de hotarare, cate 5 sau 10 mii de euro, dar era vorba despre doi judecatori. Stiti ca pentru ei colegii lor judeca altfel. Asa a fost creat dreptul consumatorilor in Romania, pe procese ale judecatorilor sau ale rudelor acestora. Nu spun ca e neaparat rau, e nedrept fata de noi ceilalti.

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare - trebuie ceruta si suspendarea obligatoriu? seldom seldom Buna ziua, Am o intrebare referitoare la executarea pe un bun imobil. Daca facem contestatie la executare, trebuie sa cerem obligatoriu si suspendarea ... (vezi toată discuția)
Executare andrei_prk andrei_prk ce se intampla daca mi se vinde apartamentul la licitatie cu toate ca eu ma judec cu banca si am termen in luna august?vanzarea are loc pe 01.03.2012 cu toate ... (vezi toată discuția)
Executare silita Nina1 Nina1 Acum doi ani am semnat contractul de ipoteca pentru imobil in favoarea bancii. Contractul de imprumut a fost semnat numai de sotul la vremea respectiva. Intre ... (vezi toată discuția)