avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pre- si postnatal pentru Pfa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pre- si postnatal pentru Pfa

Buna ziua,

desi am citit cateva Og-uri nu ma pot orienta cum sta treaba cu cei care au Pfa? Am inteles ca durata cumulata a concediilor este de 126 de zile din care obligatoriu este 41 zile - cel mai indicat sa se solicite inainte de nastere iar plata/salariul este 85% din venitul realizat (sau impozabil?) in ultimele 6 luni si este acordat din bugetul statului?
Asta inseamna ca trebuie sa fac actele contabile ale Pfa-ului pe ultimele 6 luni, si prin declaratie sa depun situatia veniturilor pe acesta perioada la.... unde - ANAF?
Aceste zile de concediu (41) se solicita presupun prin adeverinta medicului ginecolog/familie... daca nasterea intervine mai devreme de 41 zile, ce se intampla cu zilele ramase, si cand este momentul in care trebuie sa suspend activitatea pfa-ului si sa depun dosarul efectiv pentru indemnizatia Ccc?

Va rog mult sa ma ajutati cu acesta nelamurire.

Cel mai recent răspuns: cameliaczeran , utilizator 08:46, 19 Iulie 2012
Va multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help.... ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca sunt pfa si am si cim, in perioada cat am concediu pre si postnatal mai pot emite factura pe PFA ( cim-ul va si ... (vezi toată discuția)
Situatie indemnizatia de maternitate casmb - asigurarea facultativa pentru concedii Raldinag Raldinag Buna seara, Pentru cei ce realizeaza venturi din profesii libere, indemnizatia de maternitate se acorda doar daca, cu cel putin o luna inainte de momentul la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu pre si postnatal anka_pinty anka_pinty Buna ziua. Am ceva nelamuriri in legatura cu indemnizatia pt concediu pre si post natal. unde trebuie sa merg pt a depune actele(daca trebuie sa depun ceva si ... (vezi toată discuția)