avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datoriile fostului sot sunt si datoriile ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datoriile fostului sot sunt si datoriile mele?Datoriile mele sunt si ale viitorului sot?

In urma cu ceva ani , am fost casatorita.Sotul, de la vremea respectiva, a facut doua imprumuturi la banca doar pe numele lui , iar la altul am fost girant.In prag de divort, ne-am inteles intre noi ca el sa ramana cu bunurile( mobile), pe care le-am cumparat impreuna si pe care azi nu le mai are(le-a vandut), dar si cu ratele.In divortul nostru sunt mentionate doar doua lucruri: desfacerea casatoriei si revenirea mea la numele de fata.La doi ani dupa divort, mi-a venit instiintare de executare silita.Fostul sot n-a mai vrut sa plateasca ratele.Momentan, nu au ce sa-mi execute.Am fost si am vorbit cu executorul care mi-a spus sa platesc macar jumatatea mea de datorie.Unele persoane mi-au spus ca este imposibil, pentru ca dupa ce platesc jumatate, ma pot obliga sa le platesc si jumatatea fostului sotului.Adevarat???Si cum ramane cu imprumuturile pe care le-a facut doar pe numele lui?Banca mi-a spus ca nu pot fi trasa la raspundere sau executata, atat timp cat n-am semnat nimic ( n-a contat c-am fost casatoriti).Cel mai mult ma intereseaza daca aceste datorii imi vor afecta viitoarea casnicie.O persoana aflata intr-o situatie similara, mi-a spus ca, in cazul in care ma recasatoresc si achizitionez bunuri, e mai bine sa fie unic proprietar sotul, iar eu sa figurez doar ca sotie, astfel executorii nu mai au dreptul sa execute casa...masina etc.Adevarat si asta??? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: veraiordan , utilizator 13:06, 19 Iulie 2012
Imprumutul a fost de 12000 ron si am platit 3 ani, apoi am divortat si au ramas ratele in grija lui.
Bun.. si pt 120 mil vechi sunteti dispusa ca desi veti munci si veti achita casa, sa-l improprietariti pe noul sot ?
Daca e vb de executare, executorul va poate pune poprire pe salariu si tot veti achita datoria, dar casa va ramane a noului sot. Vi se pare corect ? Daca da, veti adopta la casatorie regimul separatiei de bunuri, iar sotul va intabula in nume propriu casa si astfel veti ramane fara nimic si datoare.

Eu n-am spus ca n-am sa platesc datoria, am s-o fac in momentul in care imi voi permite, ca sa fiu linistita , chiar daca era de datoria fostului.As fi platit si acum, daca aveam loc de munca.In ceea ce priveste noua casa, oricum noul sot investeste tot, plateste tot, doar ca pentru a putea face aceasta casa pentru tinerii pana in 35 de ani, avem nevoie de actul de casatorie.Chiar nu vroiam ca munca noului sot, care ar face tot pentru casa, sa fie luata de executori, doar pentru ca m-a luat de sotie cu tot cu probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca ... (vezi toată discuția)
Vrem sa ne casatorim si el are datorii la banca... alexappm alexappm Viitorul sot are datorii la banca si eu vreau sa fac imprumut la banca pentru \' prima casa \'si vrem sa ne casatorim, intrebarea este daca fac imprumutul la ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)