avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog mult un sfat,vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog mult un sfat,vanzare teren

suntem 2 frati,parintii decedati,mama decedata ultima,impreuna au cumparat terenuri aprox de 40 ani,nici un teren nu a fost intabulat pe numele lor,provin dintr-o zona unde nu a fost C.A.P,nu detinem nici o chitanta ,de mana,ca au cumparat acele tereuri,doar pozitia din registrul agricol care inca este pe numele mamei decedate,va rog mult sa ma sfatuiti ce trebuie facut pentru a putea vinde acele terenuri si daca se poate.Putem sa vindem acum?ce trebuie sa facem pentru ai da siguranta cumparatorului care vrea sa cumpere acum ?

mii de scuze ,nu pot sa-mi dau seama cum s-a postat aici,daca se poate muta
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2012
dienusa, utilizator
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 12:03, 20 Iulie 2012
acel certificat il avem de 5 ani,nu stiam ca e valabil,unde am fost ,la notar ne-a cerut acte de prop.pe numele parintilor si cum nu sunt ne-am blocat,pentru uzucapiune trebuie neaparat avocat?expert trebuie sigur.De unde sa incepem?De la primarie sa ne dea adev?
Luati legatura cu un avocat.
Trebuie vazut daca sunt indeplinite conditiile legii pentru a opera uzucapiunea.De aceea aveti nevoie de un avocat.
eu cred ca sunt indeplinite,terenurile sunt cumparate de parinti cam de prin 1970,de la primarie mi-au spus ca-mi pot da adev.de rol fiscal de prin 1981,ca numai de atunci dispun de evidente,martori avem,mai mult ma sperie costul acestei actiuni.la uzucapiunea de 30 ani ,daca citam urmasii celui de la care au cumparat(el e decedat de vreo 30 ani)putem avea surpriza ca ei sa aibe ceva pretentii?numai nepoti daca gasim acum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mostenire oanalumi oanalumi In urma decesului parintilor, a ramas un apartament. Dreptul la mostenire il avem eu si sora mea. Intai a decedat mama, si la doi-trei ani dupa ea, tata. Dupa ... (vezi toată discuția)
Intabulare someru someru As dori sa stiu daca pe baza unui act de vanzare -cumparare pt. o casa la tara(plus terenul aferent) aflat in posesia unui singur parinte(celalalt fiind ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține certificatul de proprietar, sau cum mă pot intabula pe o casa ? Ramiii Ramiii Cum mă pot intabula pe o casa veche de la tara, cumpărata acum 15 ani de părinții mei printr-un act făcut \"de mana\", fara titlu de proprietate...?! (vezi toată discuția)