avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... procedura insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

procedura insolventei

Un creditor a formulat cerere de deschidere a procedurii insolventei si ulterior a descoperit sa formulase cu 5 zile inainte insasi debitoarea o cerere de deschidere. S-au conexat dosarele.
Creditoarea nu a facut declaratie de creanta si nu a fost inclusa in tabel. S-a dus deja termenul de contestatie la tabel.
Intrebare: 1.cererea de deschidere a procedurii, conexata la un dosar aflat deja pe rol, nu valoareaza declaratie de creanta?
2. se mai poate face ceva? - s-a inceput procedura generala a falimentului.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 10:00, 20 Iulie 2012
1. nu
2. nu, sunteti decazut din termen daca ati depasit termenul precizat de notificarea lichidatorului (ati primit o asemenea notificare?)
da, creditorul a primit notificarea de deschidere a procedurii unde se precizeaza termenul de depunere a creantelor ca fiind 16.11.2011.
Practic....nu exista motiv de repunere in termenul de declarare a creantei.

Intrebare: 1.cererea de deschidere a procedurii, conexata la un dosar aflat deja pe rol, nu valoareaza declaratie de creanta?

DA
Administratorul judiciar trebuia sa o analizeze si sa va notifice in caz ca nu va inscrie in tabel - în conformitate cu prevederile art. 72 alin. 4 din Lege 85/2006
Acum....ca s-a scurs termenul de contestatie la tabel, nu se mai poate face ceva....nu?
S-a finalizat acum si tabelul pt creantele din cursul procedurii, este in faliment,
dpdv este o eroare a lichidatorului
luati legatura cu el poate se rezolva pe cale amiabila , daca nu formulati o cerere in istanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai am vreo sansa?sa mai platesc taxe de timbru? bge bge T Subsemnata , lichidator judiciar desemnat în dosarul cu numărul de mai sus, referitor la Cererea de repunere in termen si Cererea de ... (vezi toată discuția)
Inscrierea la masa credala alina_cj alina_cj S.O.S....-Daca cererea de inscriere la creanta a fost deschisa inainte de deschiderea procedurii insolventei mai este nevoie sa trimit alta? Mai primesc ... (vezi toată discuția)
Proceduri in insolventa edomide edomide Buna ziua :) Ma aflu in urmatoarea situatie: firma la care lucrez a livrat produse unei firme pentru care era inceputa procedura de insolventa, fara ... (vezi toată discuția)