avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu o firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu o firma de recuperare

Acum 11 ani am avut un abonament la firma d etelefonie )am ramas cu o factura neplatita in valoare de 50 ron.Zilele aceste dupa 11 ani imi vine de la o firma :Decizie de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca in care scrie urmatoarele:In conformitate cu cele mentionate in notificarile precedente(MENTIONEZ NU AM PRIMIT NIMIC IN ACESTI 11 ANI ) va prezentam consecintele directe ale depasirii termenelor de plata anterioare recalcularea de penalizari/dobanzi constituirea unui dosar si transmiterea acestuia catre cabinetul de avocatura partener.
Am citit multe despre ei cum ca sunt ,,camatari,,.Sa iau in seama aceasta hartie sau nu.Nu mia venit nimk, de la tribunal,o citatie sau ceva.Aceste lucruri nu se prescriu dupa 3 ani sau 5 ani.In codul civil am citit ca se prexcriu dupa 3 ani de la ultima fact .Este adevarat?Ce se poate intampla?Nu am nimik pe numele meu.Va multumesc.Astept raspunsul dvs.O zi buna.

Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: marap , utilizator 22:14, 23 August 2012
Puteti folosi hartia respectiva la baie sau la bucatarie...important e ca ei nu o pot folosi la nicio instanta din tara sau din strainatate. Creantele se prescriu in termen de 3 ani de la scadenta, cu exceptia celor fiscale care au un termen de 5 ani, asadar puteti sta linistita!
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2012
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Buna ziua, am primit si eu dar pe o firma o notificare, pentru facturi din 2005, am sunat si le-am spus sa nu se mai oboseasca, factura fiind prescrisa (3 ani); m-au dezarmat complet cand m-au intrebat ce inseamna prescriptie; le-am recomandat sa caute pe google; lasand gluma la o parte, a intervenit prescriptia, astfel incat NU AU CE SA VA FACA, NU-I MAI BAGATI IN SEAMA DELOC
Multumesc...m-am linistit putin.O zi buna.
prescriptia intervine la 3 ani de la ultima actiune sau acceptare a creantei (aici intra mai multe lucruri cum ar fi luarea la cunostinta prin semnatura , plata , cerere sau depunere la executor).
Prescriptia totodata stinge doar dreptul de actiune in instanta dar nu stinge si datoria si asta aduce dupa ea mai multe probleme ce le puteti intampina la incercarea de utilizare a unor servicii asemanatoare chiar si la alte firme pe viitor.
Daca dosarul creantei a fost depus la un executor si v-ati schimbat domiciliul neprimind somatiile nu inseamna ca nu ati fost instiintat.Perioada de executare a unei creante ,din cate stiu eu , poate ajunge si pana la 30 de ani ,depinde de debit .
Asa ca nimic nu este sigur . o seara buna !
Simina_28 spune clar ca nu a primit nimic in cei 11 ani, deci nu poate fi vorba de o acceptare a creantei. Si eu am primi de o luna o astfel de notificare referitor la o factura din 2001 de RO Dialog (mai tineti minte :D ??) , creanta de vreo 58 lei, actualizata cu dob, pen, am ramas afis.
Problema a fost ca dupa ce am sunat si i-am explicat cum e cu prescriptia si ea a inceput cu ,,stingerea unei datorii se realizeaza numai prin plata...etc" , i-am inchis in nas. Au urmat telefoanele, mesajele ... I-am spus sa nu ma mai deranjeze si ea mi-a raspuns: o sa va sun de cate ori vreau eu, pentru ca sunt platita sa fac asta.
Deci Simina_28, sa nu faci greseala sa-i bagi in seama!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de executare silita goodrige goodrige Se mai poate executa silit o datorie catre SC Mobifon SA, care are o vechime de cel putín 8 ani. (datoria este pentru o factura neachitata in val. de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante mai vechi de 3 ani shkanu shkanu buna ziua, am primit recent o notificare de plata a unei creante din partea unei firme de recuperare. datoria zic ei ca e cumparata de la o banca in anul 2008. ... (vezi toată discuția)
Credit la provident din 2008 BurlacuIonut BurlacuIonut am luat un credit de la provident din 2008....si nu a mai fost achitat...cei de la provident nu au mai faut nici un demers penru recuperarea creantei si din ... (vezi toată discuția)