buna ziua
ma confrunt cu urmatoarea problema si am nevoie de sfatul dvs.
pina in luna august 2008 am lucrat la o firma timp de cinci ani de zile, pe post de referent de specialitate;una din atributiile mele era depunerea incasarilor zilnice la banca, si acest lucru a fost indelung disputat de multe persoane.
Sumele cu care mergeam la banca erau de multe ori foarte mari, si desi am tot cerut sprijinul angajatorului de a fi insotita, nu s-a ajuns la nici un rezultat.Ba mai mult, mi s-a cerut ca in eventualitatea unui control la sediul nostru, sa afirm ca nu incasez sume mari de bani si ca nu e necesara de o casa de bani.
Problema a aparut in luna iulie, cind in drum spre banca mi-a fost smulsa geanta in care erau si incasarile zilei, de aprox.12.000 ron.In stare de soc, am anuntat firma, care m-a pus sa dau o declaratie a faptelor petrecute si mi-au spus ca nu e necesara o plingere la politie
Dupa 1 saptamina, am fost chemata sa dau alta declaratie, "fortata" sa schimb declaratia, spunandu-mi ca cele declarate de mine nu corespund realitatii, si ca fara o plingere la politie nu sunt crezuta...si ca cel mai bine ar fi sa depun suma respectiva si sa imi dau demisia
sub toata presiunea , am semnat o intelegere de plata a sumei pina in decembrie 2008, si incetarea ctr.de munca cu acordul partilor...problema este ca eu nu am reisit sa achit suma respectiva, doar o parte din ea..si acum ma preseaza cu plata sau ma ameninta cu procedurile legale.
le-am explicat ca, desi nu mi se pare corect, voi incerca sa achit suma datorata, insa am cerut o pasuire in ceea ce priveste perioada cu citeva luni.
ce e de facut ?
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
17:05, 12 Ianuarie 2009