avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... debit datorat fostului angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

debit datorat fostului angajator

buna ziua
ma confrunt cu urmatoarea problema si am nevoie de sfatul dvs.
pina in luna august 2008 am lucrat la o firma timp de cinci ani de zile, pe post de referent de specialitate;una din atributiile mele era depunerea incasarilor zilnice la banca, si acest lucru a fost indelung disputat de multe persoane.
Sumele cu care mergeam la banca erau de multe ori foarte mari, si desi am tot cerut sprijinul angajatorului de a fi insotita, nu s-a ajuns la nici un rezultat.Ba mai mult, mi s-a cerut ca in eventualitatea unui control la sediul nostru, sa afirm ca nu incasez sume mari de bani si ca nu e necesara de o casa de bani.
Problema a aparut in luna iulie, cind in drum spre banca mi-a fost smulsa geanta in care erau si incasarile zilei, de aprox.12.000 ron.In stare de soc, am anuntat firma, care m-a pus sa dau o declaratie a faptelor petrecute si mi-au spus ca nu e necesara o plingere la politie
Dupa 1 saptamina, am fost chemata sa dau alta declaratie, "fortata" sa schimb declaratia, spunandu-mi ca cele declarate de mine nu corespund realitatii, si ca fara o plingere la politie nu sunt crezuta...si ca cel mai bine ar fi sa depun suma respectiva si sa imi dau demisia
sub toata presiunea , am semnat o intelegere de plata a sumei pina in decembrie 2008, si incetarea ctr.de munca cu acordul partilor...problema este ca eu nu am reisit sa achit suma respectiva, doar o parte din ea..si acum ma preseaza cu plata sau ma ameninta cu procedurile legale.
le-am explicat ca, desi nu mi se pare corect, voi incerca sa achit suma datorata, insa am cerut o pasuire in ceea ce priveste perioada cu citeva luni.
ce e de facut ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 12 Ianuarie 2009
Trebuia sa mergeti la politie sa declarati furtul gentii cu bani, astfel incat avand o asemenea plangere se putea evita plata de catre dvs a acelei sume.
Pentru restul de bani, este posibil sa va actioneze in judecata si pe baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile (bineinteles daca este in favoarea angajatorului) sa va execute silit pentru restul de suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie distribuita de posta romana in doua transe tonny401 tonny401 Buna seara,as dori sa stiu daca un factor postal distribuie o pensie oarecare,unui pensionar,in doua transe,ex.200 lei vineri seara si 280 lei a doua ... (vezi toată discuția)
Preaviz aledical aledical Buna ziua revin cu cazul meu am facut o delapidare nu am de unde restitui suma sustrasa nu am bunuri , am cerut sa luctrez in continuare la firma pentru a ... (vezi toată discuția)