avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Admitere facultate 2012
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Admitere facultate 2012

In legatura cu depunerea dosarului de admitere pentru invatamantul superior, am citit pe site-ul Facultatii de Horticultura Bucuresti ca actele necesare inscrierii sunt: -“diploma de bacalaureat şi foaia matricolă (sau diploma echivalentă cu aceasta) în original sau copie legalizate (absolvenţii care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2012 pot prezenta adeverinţă eliberată de liceu, în original sau copie legalizata ……. “, dar cand m-am sa depun dosarul (in care aveam diploma legalizata) am primit vestea ca nu pot sa optez pentru locurile de la buget daca nu am diploma in original. Originalul a ramas la Facultatea de Kinetoterapie de la UNEFS Bucuresti.. Nu cred ca nu mai am dreptul sa candidez si la alta facultate daca nu am originalul ( alti colegi care au depus dosarele la alte facultati nu au intampinat aceasta problema). In momentul in care as fi fost admisa la aceasta facultate pe locurile bugetate atunci aduceam diploma in original (pt ca o retrageam de la cealata facultate), percum si taxa de inmatriculare. Am incercat vorbesc la Secretariat Rectorat dar nu a raspuns nimeni la telefonul afisat pe site. Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri despre ce as putea face pentru a opta pentru locurile la fara taxa si la Horticultura, nu doar la Kinetoterapie, si in cazul in care voi fi admisa la ambele sa ma hotarasc pe care o voi urma.
Cel mai recent răspuns: mihaelapana , utilizator 09:00, 20 Iulie 2012
Duceti-va din nou si depuneti dosarul cu actele pe care le-ati depus ( copia legalizata de pe diploma ) si cand completati formularul de inscriere ptr facultate cu mentiunea ca doriti la locurile de buget (daca veti fii printre primii candidati la locurile subventionate ). In caz daca va refuza,spunandu-va ca trebuie sa completati alt formular deoarece trebuie sa bifati la taxa ptr ca nu aveti diploma in original,atunci faceti o cerere sau sa scrie in acel dosar cu mentiunea RESPINS si motivul respingerii. Sa vi se dea o declaratie,sa puna si stampila si semnatura celui care va respinge . Ei trebuie sa specifice o lege,un articol ptr motivul respingerii dosarului dvs.
Nu cred ca exista o astfel de lege,asa ca nu au cum sa va respinga dosarul.
Succes
Multumesc, o sa incerc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu diploma de bacalaureat gabriel2012 gabriel2012 Buna ziua. Sunt student in anul 3 la o facultate particulara (Universitatea Crestina ''Dimitrie Cantemir'') si student in anul 1 la ''Facultatea de educatie ... (vezi toată discuția)
Recuperare diploma de bacalaureat kely1988 kely1988 Buna ziua, Am intalnit o problema la eliberarea diplomei de bacalaureat de la universitate particulara din Bucuresti. Este vorba despre o persoana care a ... (vezi toată discuția)
Documente in original pentru pastrarea locului bugetat la facultate alle1 alle1 Buna ziua, Intampin o adevarata problema care se prezinta pe scurt in felul urmator: Studenta in anul 5 la o facultate in regim taxa,am decis sa mai fac o ... (vezi toată discuția)