avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Probleme cu diploma de bacalaureat
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Probleme cu diploma de bacalaureat

Buna ziua. Sunt student in anul 3 la o facultate particulara (Universitatea Crestina ''Dimitrie Cantemir'') si student in anul 1 la ''Facultatea de educatie fizica si sport'' din Bucuresti, pe locurile bugetate de stat. Pentru a ma inscrie la examenul de licenta la Universitatea Dimitrie Cantemir imi trebuie diploma originala de bacalaureat. Pentru a ramane pe locurile bugetate la Facultatea de educatie fizica si sport trebuie ca diploma originala de bacalaureat sa ramana la facultate.Am vorbit cu doamnele secretare de la ambele facultati si ambele au spus ca ''au nevoie'' de diploma originala . Intrebarea mea este, cum pot sa sustin examenul de licenta si sa raman si pe locurile bugetate?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:03, 29 August 2023
La inscrierea in facultate se solicita copie legalizata ale documentelor ,CI,diploma de bacalaureat .
Originalul documentelor se poate depune odata cu cererea de inscriere la examenul de licenta.
Aveti dreptul legal sa solicitati decanatului eliberarea diplomei originale,pe care sa o legalizati si sa o depuneti la una dintre unitatile de invatamant,astfel incat originalul sa se afle in poseisa dvs i sa il puteti utiliza la eventual examen
hello people!la mine sta treaba cam asa:am terminat 3 ani la o facultate privata in vara(nicio restanta),urma sa dau examenul de licenta in iulie.Asa ca mi-am luat diploma de BAC(ne-au dat-o chiar ei,cica sa ne luam dipl de BAC,s-o legalizam si s-o "asezam frumos" langa celelalte documente la dosarul de insciere la exam de licenta).Mi-am luat diploma de BAC acasa,in speranta ca voi da exam de licenta in vara insa...plan changed...m-am razgandit,nu am mai dat(din motive personale) examenul in iulie.Asa ca diploma mea de BAC a ramas la mine. In toamna imi vine o "idee"-ma inscriu la o alta facultate,de stat si intru la buget...evident in dosarul de inscriere am pus diploma de BAC in original...Acum vreau sa dau examenul de licenta in februarie la facultatea privata(tot la "Dimitrie-Cantemir"),insa la dosar imi va trebui musai diploma de BAC:( am o copie legalizata acasa dar...cum scot eu originalul de la cealalta facultate ?nu vreau sa ajung sa stau inca 3 ani(Doamne fereste) pana imi termin eu studiile si dincoace si or catadicsi si astia sa-mi elibereze diploma.

tu cum ai procedat @gabriel2012? Seara frumoasa s-aveti!
Depuneti o cerere la secretariatul facultatii si va inmaneaza diploma pentru o zi sau cat aveti nevoie. Apoi o depuneti la dosar, pentru ca facultatea trebuie sa va tina actele in original in custodie.
elena138 a scris:

pentru ca facultatea trebuie sa va tina actele in original in custodie.

Si cam care ar fi baza legala a retinerii unui document personal "in custodie"?
Exista o prevedere legala in acest sens, acum fiind prevazuta in regulamentele de organizare si functionare a fiecarei universitati.

Alte discuții în legătură

Recuperare diploma de bacalaureat kely1988 kely1988 Buna ziua, Am intalnit o problema la eliberarea diplomei de bacalaureat de la universitate particulara din Bucuresti. Este vorba despre o persoana care a ... (vezi toată discuția)
Problema diplomelor de bac in original sechestrate de spiru haret alexandra02 alexandra02 as dori sa stiu ce se poate face in cazul in care am lasat diploma de bac in original la facultatea spiru haret la unul dintre sediile de invatamant id iar in ... (vezi toată discuția)
Documente in original pentru pastrarea locului bugetat la facultate alle1 alle1 Buna ziua, Intampin o adevarata problema care se prezinta pe scurt in felul urmator: Studenta in anul 5 la o facultate in regim taxa,am decis sa mai fac o ... (vezi toată discuția)