avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Referendum 2012 - alegeri prezidentiale
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Referendum 2012 - alegeri prezidentiale

Buna,

poate cineva sa imi spuna, daca totusi Basescu pica la referendumul din 29.07 cine va fi Presedintele Romaniei, ramane Crin Antonescu?

Pe cat timp capata mandatul de presedinte? pana in Oct.12 cand ar fi alegerile, sau capata direct pe 4 ani.

Dupa cum Arata Biletele De Referendum, este pusa intrebarea daca il dam jos pe Base, nu daca il vrem pe Crin.

Deci asta al insemna, ca nu Crin va fi presedinte, ci in anumit tip trebe facut moi alegeri in care poporul trebe sa aleaga Presedintele.
Cel mai recent răspuns: erich , utilizator 11:37, 20 Iulie 2012
Da, asa cum ati concluzionat, in cazul in care in urma referendumului, presedintele suspendat va fi demis, se vor organiza alegeri pentru un nou presedinte. Termenul in care se vor organiza acesteaeste de max. 90 zile de la demitere, timp in care Crin va fi in continuare prresedinte interimar.
Va urma deci o noua cheltuiala cu alegerea presedintelui, si acesta va primi un mandat pe 5 ani daca intre timp nu apar modificari.
Referendumul este pentru demiterea presedintelui, nu pentru alegerea presedintelui. Daca dl. Basescu va fi demis, Crin Antonescu va fi presedinte interimar pana la alegerile prezidentiale anticipate care trebuie sa fie organizate cel mai tarziu in octombrie.

Ati inteles bine, vor fi organizate alegeri prezidentiale insa as zice ca vor fi tari, nu moi :)
Multumim mult der Raspuns. Tot asa ma gandeam si eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)