avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită RESTANTIER LA BANCA
Discuție deschisă în Executare silită

RESTANTIER LA BANCA

am facut imprumut la banca si nu am mai putut sa achit rata deoarece ni s-a diminuat salariul cu 25%. de un an de zile nu am mai achitat pentru ca am fost sfatuit de un avocat ca daca nu achita un an de zile se vor indrepta asupra salariului si imi vor pune poprire pe salariul . dar surpriza acum am primit notificare si spun ca se indrepta asupra bunurilor. de ce nu se indrepta asupra salariului pentru ca le-am dus adeverinta si am solicitat sa-mi reduca rata pentru ca era prea mare iar eu cand am facut imprumutul nu am girat cu bunurile pe care de fapt le-am facut cu banii imprumutati.
ce sanse am sa nu raman fara casa. stie cineva sa ma invete ca sa fac?


[editat- va rog, nu mai scrieti cu majuscule, multumesc]
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: provincia , utilizator 14:22, 23 Iulie 2012
ei au voie sa execute ce vor ei, nu e nicio obligatie sa puna poprire doar pe salariu. Ei probabil se gandesc la faptul ca risca sa vindeti Dvs casa pana isi iau ei banii. Chiar daca nu au ipoteca ei au voie sa execute orice bun al Dvs (in limbaj juridic, ei se cheama ca sunt creditori chirografari)

Ce puteti face ? Ar trebui sa platiti ce aveti de platit la banca sau sa va duceti la ei sa faceti o intelegere.
Executorul judecatoresc cu scopul legitim recuperare debit acumulat are competenta sa dispuna procedura de executare silita asupra bunurilor cu valoare echivalenta debitului si care pot fi executate in timp scurt
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
ynocentta, utilizator
va multumesc pentru raspuns dar nu stiu cum am sa fac fata.
Mai mergeti la cativa avocati, sfaturi din astea excelente sa tot primiti.
Orice creditor poate executa orice bun al debitorului sau. Exista doar cateva exceptii expres reglementate.
Creditorul poate alege sa execute orice isi doreste, in asa fel incat sa isi recupereze cat mai repede creanta ( si nu debitul cum in mod inocent se afirma mai sus).
Culcati-va pe-o ureche si lasati-va sfatuiti de toti desteptii.
incercati sa va intelegeti cu banca poate reesaloneaza imprumutul

Alte discuții în legătură

Girant banca. Popop Popop In 2005 am mers de girant pentru cineva care a luat un imprumut de la banca. Respectivul a platit ratele un timp, dar apoi s-a oprit (nu stiu cand a platit ... (vezi toată discuția)
Sechestru ioanaiux ioanaiux Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate daca am incheiat acum 4 ani un contract de imprumut personal, si am intarziat la plata ratelor deoarece am ramas in ... (vezi toată discuția)
Neplata ratei la banca jean59 jean59 O cunostinta a facut un imprumut la banca si nu a platit rata 2 luni.Pentru suma luata de la banca a avut si 2 giranti care au girat cu bunuri imobile pentru a ... (vezi toată discuția)