avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neplata ratei la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neplata ratei la banca

O cunostinta a facut un imprumut la banca si nu a platit rata 2 luni.Pentru suma luata de la banca a avut si 2 giranti care au girat cu bunuri imobile pentru a putea primi suma necesara. In cazul in care nu mai poate plati ratele ce se intampla ?.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:43, 31 Octombrie 2012
In cazul in care titularul de credit este in imposibilitatea de a mai achita creditul, atunci banca are dreptul de a solicita girantilor sa achite creditul, pana la lichidarea acestuia. Girantii vor achita ratele respective, cat si penalizarile, urmand ca dupa ce se stinge creditul, ei sa actioneze in instanta titularul de credit, pentru a recupera sumele achitate.
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Daca titularul creditului nu mai isi poate achita ratele, banca se va indrepta impotriva girantilor. Acestia vor plati ratele, in caz contrar fiindu-le executatate silit bunurile imobiliare asupra carora banca are instituita o ipoteca.
gerberga a scris:

Daca titularul creditului nu mai isi poate achita ratele, banca se va indrepta impotriva girantilor. Acestia vor plati ratele, in caz contrar fiindu-le executatate silit bunurile imobiliare asupra carora banca are instituita o ipoteca.


O mentiune de adaugat : si persoana care a luat creditul a girat cu un imobil,nu se recupereaza de la el intai si apoi de la giranti ?
Mentionati si dvs toate aceste aspecte in cuprinsul mesajului.

Asa ar trebui sa se intample, intai sa se indrepte asupra imobilului titularului si apoi asupra imobilelor girantilor, numai ca - este foarte posibil - ca girantii sa fi renuntat la beneficiul de discutiune si in aceste conditii creditorul are alegerea libera intre care dintre debitori isi va executa creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita zumy zumy Buna ziua! am girat cu apartamentul in care locuiesc pentru o linie de credit a unei firme, in anul 2007. In contractul de imprumut mai exista si un alt ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar agud agud Sunt garant ipotecar intr-un contract de credit. Mai exact, fratele meu a luat niste bani din banca, iar eu am girat cu locuinta mea. Mentionez ca in perioada ... (vezi toată discuția)
Executare silita c.a. c.a. s-a facut un imprumut si s-a girat cu o casa evaluata 85%,casa era asigurata.girantul a facut un act la notar prin care se obliga sa plateasca.acum la ... (vezi toată discuția)