avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pre\postnatal neplatit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prepostnatal neplatit

BUNA ZIUA

Firma la care am lucrat a intrat in insolventa si nu mi-a fost platit concediu pre/postnatal chiar daca eu am depus certificatele in fiecare luna la sediu firmei,acum de aceasta problema se ocupa o firma de insolventa care a platit salariile restante pentru toti angjati firmei din fondul de garantare dar nu si concediile medicale.
Va rog sa-mi spuneti unde ar trebui sa ma interesez pentru a -mi recupera sumele restante.

Multumesc
OUG 158 DIN 200-5.Acest articol se aplica daca v-a incetat contractul de munca urmare reorganizarii unitatii.
In caz ca nu, angajatorul are obligatia sa va plateasca concediile medicale pentru maternitate .

Art. 32. - (1) In cazul in care, potrivit legii, angajatorul isi suspenda temporar activitatea sau activitatea acestuia inceteaza prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciara, lichidare judiciara, faliment sau prin orice alta modalitate prevazuta de lege, drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), care s-au nascut anterior ivirii acestor situatii, se achita din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate de catre casele de asigurari de sanatate.
In aceasta situatie adresati-va la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care o sa va plateasca indemnizatia pentru concediul de maternitate.
In primul rand ,interesati-va la angajator-administrator judiciar daca s-au depus certificatele de concediu la Casa de Sanatate impreuna cu documentatia solicitata in astfel de situatiii in vederea decontarii.
Daca certificatele nu au fost depuse,asteptati in zadar sa va fie platite ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate/crestere copil, firma cu probleme de lichiditati elavita elavita As dori sa stiu: 1. am dreptul la concediu de maternitate si ulterior concediu crestere copil, in situatia in care firma la care sunt angajata nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical - firma in procedura de insolventa ContSters306457 ContSters306457 Buna seara am si eu o rugaminte sa ma lamureasca si pe mine cineva cu un raspuns firma la care lucrez se afla in insolventa fara nici o activitate eu sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu medical neplatit (societate in insolventa) kivi kivi Firma la care am lucrat a intrat in insolventa si toti angajati au intrat in somaj.numai eu ramasem ca angajata find insarcinata si in concediu medical.am ... (vezi toată discuția)