avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Aplicare contraventie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Aplicare contraventie


Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog, daca ANPC poate aplica o contraventie invocand prevederi ale legislatiei nationale pentru un serviciu prestat de o societate romana intr-o tara membra a uniunii europene pentru un consumatoru din tara respectiva.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:30, 21 Iulie 2012
Din punctul meu de vedere nu pentru ca fapta contraventionala nu s-a savarsit pe teritoriul Romaniei, spatiu unde ANPC are competenta teritoriala. In schimb daca ANPC are informatii si detine date ca o societate romana desfasoara activitati economice care prin natura lor pot pune in pericol viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor din alt stat, are obligatia sa informeze institutia similara din statul respectiv (in acest sens exista Regulamentul 2006 din 2004 al Parlamentului European si al Consiliului privind cooperarea dintre autoritatile nationale insarcinate sa asigure aplicarea legislatiei in materie de protectie a consumatorului).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare contraventie maque maque Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, daca ANPC poate aplica o contraventie invocand prevederi ale legislatiei nationale pentru un serviciu prestat de o ... (vezi toată discuția)
Pensie din italia C.Fabyola C.Fabyola Buna tuturor, am plecat tin tara in 1992 cu contract de munca legal in italia, am platit contrubutiile statului italian pana in 2005 cand ... (vezi toată discuția)
Pensionarea romanilor ce lucreaza in strainatate vasilecamarut vasilecamarut pentru un cetatean roman ce lucreaza legal in Italia se va lua in consideratie timpul lucrat aici in momentul pensionarii si in ce fel? (vezi toată discuția)