avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... La certificat medico-legal cu 5-7 zile ingrijiri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

La certificat medico-legal cu 5-7 zile ingrijiri medicale, ce incadrare juridica si pedeapsa se aplica?

Detaliile concrete ale incidentului au fost descrise in mesajul anterior.
Cel mai recent răspuns: 1219 , utilizator 10:42, 11 Decembrie 2022
Intrucat certificatul atesta sub 10 zile de ingrijiri medicale , nu poate fi angajata raspunderea penala a faptuitorului .
El poate fi , insa , sanctionat contraventional prin aplicarea unei amenzi administrative
Fapta se incadreaza la:
Art. 180. - Lovirea sau alte violente

Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.

(11) Faptele prevazute la alin. 1 savârsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.

Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

(21) Faptele prevazute la alin. 2 savârsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda.

Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. În cazul faptelor prevazute la alin. 11 si 21 actiunea penala se pune în miscare si din oficiu.

Împacarea partilor înlatura raspunderea penala, producându-si efectele si în cazul în care actiunea penala a fost pusa în miscare din oficiu.
Multumesc mult pentru raspuns .Mi-as dori sa stiu unde scrie exact in lege ca sub 10 zile de ingrijiri medicale se da amenda administrativa. ? (In art.180,alin 3,scrie ca pana-n 20 zile ingrijiri medicale se da amenda sau intre 3 luni-2 ani.Asta nu include si 5-7 zile etc?)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mi-as dori sa stiu unde scrie exact in lege ca sub 10 zile de ingrijiri medicale se da amenda administrativa. ?

Nu exista o asemenea prevedere legislativa.
Fapta se pedepseste cu inchisoare sau amenda penala.
Stoica Ioana a scris:

Intrucat certificatul atesta sub 10 zile de ingrijiri medicale , nu poate fi angajata raspunderea penala a faptuitorului .
El poate fi , insa , sanctionat contraventional prin aplicarea unei amenzi administrative

#-o#-o#-o#-o
Fara sa va supar, dupa ce cod penal lucrati dvs ?


Alte discuții în legătură

Cum s-ar putea incadra fapta???? petosticky1979 petosticky1979 Buna ziua! as vrea sa stiu unde se incadreaza urmatoarea fapta: fratele meu a fost sambata seara la club in satul bunicilor nostri si un ... (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)