avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatiile de locatari platesc taxa de timbru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatiile de locatari platesc taxa de timbru judiciar atunci cand isi cheama restantierii in judecata?

Am fost dat in judecata de catre asociatia de locatari pentru recuperarea sumei de 4000 lei reprezentand restante la chltuielile de intretinere.

Practic, in semn de protest, nu am platit suma asisata la avizier deoarece este incorect calculata. Apartamentul este nelocuit din momentul achizitionarii, iar administratorul ma trece abuziv cu o persoana la intretinere.

Am asteptat sa fiu dat in judecata ptr a nu plati eu insumi taxa de timbru judiciar in conditiile in care as fi initiat eu un proces impotriva asociatiei.

Mi s-a spus de catre un apropiat al administratorului ca asociatia a platit taxa de timbru cand m-a dat in judecata, deoarece este asociatie de locatari si nu beneficiaza de scutire de la plata taxei de timbru ca si asociatiile de proprietari.

Inca nu am avut prima infatisare, dar studiind dosarul depus la arhiva tribunalului nu am gasit vreo dovada ca s-a platit aceasta taxa de timbru de catre asociatia care m-a reclamat.

INTREBARE
Este adevarat ca asociatiile de locatari sunt obligate sa plateasca taxa de timbru judiciar atunci cand isi dau restantierii in judecata?

Daca s-ar fi platit aceasta taxa nu trebuia anexata copia chitantei la dosar?

Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:14, 24 Iulie 2012
Pai nu prea mai are importanta daca a platit sau nu aceasta taxa. Veti vedea la proces, daca acesta chiar a fost deschis. Asociatia va cere cheltuieli de judecata, anexand chitantele la dosar, iar judecatorul va hotari pana la urma cine le va plati.

Prin lege se stie de ca asociatiile de proprietari nu platesc aceasta taxa. Despre cele de locatari nu se mai pomeneste nicaieri pentru ca ele legal nu exista ca persoana juridica.

Asteptam sa ne spuneti si urmarea acestui proces.
Pe dvs ca parte reclamata nu va intereseaza in acest moment daca reclamanta a achitat obligatiile aferente actiunii
Este de preferat sa solutionati amiabil restantele,pentru ca protestul dvs va poate costa obligarea la plata a debitului acumulat la asociatia de proprietari ,eventual si cheltuieli de judecata
Multumesc pentru raspuns.Sunt interesat daca asociatia a platit taxa de timbru judiciar ptr ca stiu ca aceasta va apare pe lista cheltuielilor de judecata.

Da, sunt hotarat si pot plati imediat restanta la intretinere, cu conditia ca sa se recalculeze suma restanta conform legii 230/2007, fara impunerea obligatorie a unei persoane la intretinere in conditiile in care ap este gol si nimeni nu a locuit acolo de cand am cumparat casa.

INTREBARE

Pot solicita ajutorul unui mediator doar eu insumi sau trebuie sa ma prezint la mediator si cu reprezentantul asociatiei care m-a reclamat in justitie?
Am fost dat in judecata de catre asociatia de locatari pentru recuperarea sumei de 4000 lei reprezentand restante la chltuielile de intretinere


conditia ca sa se recalculeze suma restanta conform legii 230/2007

Avand in vedere ca entitatea juridica reclamanta nu fiinteaza in temeiul disp L nr 230/2007,dvs nu aveti dreptul sa beneficiati de prevederile acestei legi ,care guverneaza asociatiile de proprietari
Puteti apela la un mediator, totusi faceti socoteala ce recuperati printr-o recalculare a intretinerii si ce taxa platiti mediatorului.
Se poate sa va prezentati si singur. Mediatorul va cita asociatia la sediul sau pentru sedinta de reconciliere.
Totusi....ati fost somat de la judecatorie?
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru timpuriu timpuriu chitanta pentru care s-a platit taxa de timbru pentru cerere de chemare in judecata se gaseste la dosarul cauzei? daca nu se gaseste rezulta ca nu s-a platit ... (vezi toată discuția)
Bani ptr onorariu avocatului adina23 adina23 buna seara, administratorul si presedintele de bloc, au venit aseara la usa sa stranga bani ptr onorariul avocatului, deoarece au dat in judecata ... (vezi toată discuția)
Trecere de la asociatie de locatari la asociatie de proprietari 4ltair 4ltair Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati cu niste informatii: Date de intrare: - sunt nou proprietar de apartament intr-un imobil - imobilul ... (vezi toată discuția)