avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... coproprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

coproprietar

Termenul de coproprietar are o proprietate juridica? In care dintre situatiile juridice ale unui apartament de bloc se poate aplica? Cum se coreleaza cu pct.2 art.23 si pct.a art.25 din Legea 230/2030 ? D.p.d.v. juridic este relevant numai termenul de proprietar si in cazul. unui ap. cu mai multi proprietari fiecare detinand o cota sau in si cazul in care il detin in devalmasie ?
Notiunea de coproprietar se aplica la nivelul unui apartament.
In cazul legii acolo unde este vorba despre proprietar inseamna unul sau mai multi coproprietari. Deci un apartament in relatia cu asociatia este reprezentat de unul dintre coproprietari.
DEX=COPROPRIETÁR, coproprietari, s.m. Persoană care stăpâneşte o proprietate în comun cu altcineva. [Pr.: -pri-e-] – Din fr. copropriétaire

Exista posibilitatea ca o proprietate imobil/teren ,sa detina mai multi coproprietari
Adica viceversa, mai multi coproprietari sa detina o singura proprietate. ;)
In situatia in care un apartament este detinut de 2 coproprietari de ex. (sot sotie)in devalmasie cum se determina reprezentantul apartamentului in relatie cu asociatia?.Sa presupunem ca unul din ei este membru proprietar celalalt are calitate de proprietar dar in ce conditii poate participa la ad. generala cu drept de vot si poate fi ales in structura de conducere a asociatiei (com. ex.) ? La un apartament nu poate fi decat unul dintre coproprietari membru al asociatiei ,este sau nu ,corect si legal?
Apartamentul, cum am mai spus, este reprezentat de un singur coproprietar si pentru acel apartament conteaza un singur vot, indiferent cati oameni locuiesc in el.

Ca sa intelegeti ce vreau sa spun, fiecare coproprietar din acel apartament are o jumatate sau o treime sau un sfert de vot. Ca votul sa fie intreg pentru tot apartamentul, acesti coproprietari isi delega partea lor de vot celui care ii va reprezenta in AG.

Alte discuții în legătură

Votul in cadrul asociatiei sniperm007 sniperm007 Am o problema cu care ma confrunt.In cadrul Asociatiei,o persoana detine 5 Ap.Are ecesta 5 voturi in cadrul sedintei Adunarii Generale? (vezi toată discuția)
Acordul de asociere intr-o asociatie de proprietari petschovschi petschovschi De citeva zile sunt presedintele unei asociatii de proprietari si incerc sa ma pun la punct cu legislatia in vigoare. Doresc sa fiu un presedinte corect si ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)