Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema .
O asociatie ( nu de proprietari) incaseaza de la membrii sai din filialele arondate contributiile lunare prin intermediul unor pers.fizice numite "delegati".
Ce tip de contract ( in afara de CIM) sa inchei cu aceste pers fizice pentru care CA al asociatiei a aprobat ca plata un comision din incasarile pe care acestia le au lunar .Acesti delegati reprezinta asociatia in relatia cu membrii din filiala pe care o deservesc ,au in gestiune imprimate cu regim special si incaseaza numerar pe care apoi il depun la asociatie .
Va rog frumos , in masura in care se poate, sa-mi transmiteti si un model al contractului recomandat .
Eu sunt contabil si nu vreau sa fac greseli .
Prestatorul meu poate fi si o persoana fizica care nu emite factura ptr. serviciile pe care mi le presteaza( incaseaza in locul unui salariat al asociatiei contributii de la membrii) ?
In cazul contractului de prestari cine achita impozitul pe venit la buget ? Este bine daca asociatia retine de la delegat si apoi vireaza la buget cota de 16 % impozit pe venit ?Apoi sa depunem la finante fise fiscale ff2 ? Mai exista obligatia prestatorului de a achita la BASS contributia de 5,5 % din venit ?(ca sa stiu ce le spun ca implica semnarea unui astfel de contract )
Sunt cam insistenta dar vreau sa rezolv aceasta problema cat mai bine .
O seara placuta !
Delegati ai car
Patru Mariana
O Casa de Ajutor Reciproc isi desfasoara activitatea -pe langa personalul angajat cu CIM- si prin intermediul unor persoane fizice numite delegati . Delegatii ... (vezi toată discuția)