avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare mostenire

Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , avand ca propipetari pe cei doi parinti ai mei.In intervalul scurs de la moartea tatalui, nu am facut nici un fel de demers notarial gen deschidere succesiune, renuntare, etc.As dori sa stiu daca exista o modalitate ca mama sa ramana unica mostenitoare a apartamentului in cauza, si ce trebuie sa fac pentru aceasta. Va multumesc.
Puteti deschide succesiunea si sa dati o declaratie de renuntare in favoarea mamei. Renuntarea produce efecte numai pentru mostenirea defunctului tata. Fiind unicul copil, daca mama nu face acte de dispozitie, de transmitere a proprietatii, in timpul vietii, la data decesului ei, dvs. o veti mosteni. Desi este bine sa va acceptati partea de mostenire ce vi se cuvine. O seara buna.
Va multumesc pentru raspuns. Nelamurirea mea consta in faptul daca succesiunea se poate deschide si la 1 an si 7 luni de la moartea tatalui. Am citit pe net despre anumite termene . Ma puteti lamuri?
Va multumesc .
Dezbaterea mostenirii este imprescriptibila. Totusi, daca o realizati dupa 2 ani, veti plati 1% impozit in plus.
Va multumesc. Inca o nelumarire, legata si de acest 1 % in plus ca impozit.Pentru renuntarea la partea mea de mostenire in favoarea mamei mele, este necesara decat prezenta mea in fata notarului , sau si a mamei mele?
Este necesara plata unor taxe la administratia financiara, sau decat taxele pentru servicii notariale?
Mergeti la notar si dati o declaratie in sensul renuntarii la succesiunea dupa tatal Dv.Veti plati taxele notariale pentru aceasta declaratie, taxe care nu sunt ridicate.

Alte discuții în legătură

Succesiune apartament cosmin311 cosmin311 Acum o saptamana a murit mama. Apartamentul cu 2 camere in care stau este al mamei adica e trecut pe numele ei inainte de casatorie. Tata a divortat de mama de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire Doru luyzz Doru luyzz buna ziua parinti mei au detinut in proprietate o casa. recent mama mea a murit iar tatal meu doreste sa cedam in favoarea lui. noi cei 2 \"copii\":D ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)