avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SUME IN PLUS LA CALCULUL INTRETINERII
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SUME IN PLUS LA CALCULUL INTRETINERII

Am preluat o asoc de proprietari cu datorii si am constatat ca fosta administratora trecea in listele de intretinere sume mai mari decat cele din facturi, mai multe luni de a randul. "Gaura" se ridica la 40.000 lei. Ce ar trebui sa fac, sa ma adresez politiei?
Nu este obligatia dvs sa anuntati politia.
Dvs aveti obligatia sa anuntati in scris pe P, CC, CE, daca ati constatat aceste nereguli pentru a nu fi invinuita ulterior ca ati continuat practica fostei.
Decizia de a reclama la politie, de a face expertiza contabila, de felul in care s-a dat OK la eliberarea din functie a fostei, cade in sarcina asociatiei si a comitetelor ei reprezentata de presedinte.
Functie de cerintele si practica din asociatie, dvs vedeti daca mai colaborati cu ei sau nu.
schiopuoana a scris:
"Gaura" se ridica la 40.000 lei.

Dar unde este gaura? Are lipsa in gestiune, in casa, in banca?
Sumele repartizate in listele de plata pot fi mai mari, chiar mult mai mari decat "cele din facturi", asa cum spuneti dumneavoastra, pentru ca pe listele de plata se afiseaza si alte sume fara facturi: salarii, indemnizatii, chirii, constituirea unor fonduri, penalizari...
Daca aceste sume au fost repartizate pe listele de plata si incasate pe baza de chitante sau in contul bancar al asociatie, este in regula.
Acestea creaza un excedent, fonduri suplimentare pentru asociatiei si nu lipsa sau "gaura"!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2012
Adriantot, moderator
Ma refer ca, desi aproape toti proprietarii sunt la zi cu plata intretinerii, la furnizori avem datorii foarte mari si suntem amenintati mereu cu intreruperea apei si a celorlalte utilitati! Sumele care le am constatat ca sunt in plus, de exemplu, in fact de Apa Nova , apa rece pt apa calda si canalizarea insumate erau 784 lei, dar in liste ni se punea suma de 984 lei, cu 200 lei in plus, apa rece era 2784 lei, trecea 2984 lei.
Factura de Apa Nova, impreuna cu penalizarile, o trecea in liste, iar penalizarile le plateam toti, chiar daca eram la zi cu intretinerea, fara sa ne spuna. Anul trecut, cand unii proprietari au inteles ca este ceva in neregula, fosta administratora a afirmat ca nu ne a trecut nici o penalizare timp de 3 ani in liste, ceea ce am constatat ca nu i adevarat, asa ca, penalizarile Apa Nova pe 3 ani, le a impartit inca o data!

Si nu, nu erau alte sume fara acoperire care sa justifice sumele in plus!
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
Adriantot, moderator
Adresati-va presedintelui asociatiei sa discute in comitet, sa discute cu cenzorii asociatiei...
Dumneavoastra ati preluat asociatia ca administrator, din cate spuneti, dar conducerea asociatiei, presedintele, membrii comitetului au ramas aceiasi?
Cenzori are sau a avut aceasta asociatie?
Eu inteleg ca nu toti proprietarii se pricep, ca nu toti au timp sa verifice gestionarea asociatiei, dar atat membrii comitetului executiv, condus de presedinte cat si cenzorii trebuie sa verifice lunar listele de plata, situatia incasarilor si platilor, situatia furnizorilor...
Ati discutat cu ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul imobilului refuza sa plateasca facturile cristina_preda cristina_preda suntem o asociatie de proprietari formata din 2 scari. Proprietarii scarii A am decis la 1 ianuarie separarea de scara B( avem toate utilitatile separate, ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma sunt disperata florela_firtulescu florela_firtulescu Prietenul meu este in Comisia de Cenzori si se pare ca Administratora , care este si contabil ar fi luat 2 miliarde din banii asociatiei. Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli trecute anticipat la plata intretinere mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema: la mine la bloc, administratora trece la plata intretinerii, de exemplu pe luna iunie, o factura ... (vezi toată discuția)