avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua , locuiesc la bloc la etajul 4/4
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua , locuiesc la bloc la etajul 4/4

s-a rupt burlanul si imi ploua in casa , am vorbit cu administratorul si mi-a spus ca el nu are ce imi face si sa aduc pe cineva sa-l repare si eu sa platesc . Nu mi se pare normal ca eu sa achit toata nota de plata , din cate am vazut aici pe forum burlanul la bloc este parte comuna la toti locatarii , va rog sa-mi dati un sfat ce as putea face
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
mihasavoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihasavoiu , utilizator 10:30, 25 Iulie 2012
mihasavoiu a scris:

sa achit eu tot iar dupa aceea addministratorul imi da banii inapoi .

am vorbit cu administratorul si mi-a spus ca el nu are ce imi face

Recapitulam
1-Administratorul de imobil este simplu angajat al asociatiei de proprietari,care nu are competenta sa dispuna "sa restituie bani "
2-Atentie sporita la capcana intinsa de catre administratorul dvs de imobil
Ati incheiat document cu asociatia de proprietari din care sa rezulte acordul de principiu referitor la necesitatea lucrarii la parte comuna cu asumarea obligatiei ca ulterior reparatiei,asociatia sa restituie contravaloare executie reparatie?
Cunoasteti expresia "verba volant scripta manent" ?
3-Dvs ca si bun proprietar interesat in asigurarea bunei functionari a instalatiilor care pot afecta proprietatea dvs,desfasurati demersuri catre persoana autorizata sa execute reparatii la instalatie
In urma reparatiei ,prestatorul X solicita c.v,beneficiarul Y achita suma ,pentru care eventual,primeste chitanta/factura
In atare situatie .cand lucrarea de reparatie parte comuna este executata prin implicarea prestator -proprietar,documentele justificative ale lucrarii vor fi incheiate pe nume propriu @mihasavoiu
Asociatia de proprietari poate achita facturi,care fac obicetul unor contracte/conventii in care a sociatia de proprietari este parte
Capcana intinsa de administrator,consta in acea ca daca dvs incheiati dovada justificativa a executiei reparatiei la burlan pe numele dvs ,asociatia de proprietari .legal,nu are posibilitatea sa introduca in contabilitate acel document si sa va achite c/v
Solicitati presedintelui de asociatie incheierea formalitatilor legale care sa ateste necesitatea reparatiei la parte comuna si angajamentul din partea asociatiei de proprietari de restituire suma la depunerea documentelor justificative.

Multumesc mult de tot pentru aceste informatii , o sa iau legatura cu presedintele de bloc , adevarul este ca administratorul este un 'domn' pe la 80 de ani daca nu mai bine si este vecini cu noi si poate din cauza varstei inaintate sa zicem nu cunoaste toate aceste aspecte legate de partile comune , :yes: probabil nici el nu stie ca la asemenea reparatii trebuie acordul asociatiei de propietari si multe altele , eu din pacate am si vorbit deja la o firma ca sa vina sa repare burlanul sper sa nu imi iau tzeapa si sa trebuiasca sa platesc tot eu .
Oricum ar fi , treaba trebuie neaparat rezolvata fiindca peretele de la dormitor este tot ud , iar daca imi iau tzeapa o sa iasa urat de tot X-( desi sper sa nu spre binele lui:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri administrator alina_25 alina_25 -a incercat sa convinga prin minciuna un locatar care se invecina cu o uscatorie sa semneze transformarea acestuia n magazin (bar ) in acest sens punand ... (vezi toată discuția)
Acoperis de tabla luat de vant, plata daune giuglea giuglea Am achizitionat un apartament la etajul 4 cu acoperis de tabla.Acoperisul a fost facut de fostii proprietari de la etajul 4 fara autorizatie.Vantul a luat o ... (vezi toată discuția)
Cum ma poate obliga vecinul de la et.4 sa-i platesc acoperisul? amiali amiali Buna ziua, Va deranjez deoarece am o nedumirire: locuiesc la parterul unui bloc de proprietari si vecinul de la et.4 de pe tronson cu mine si-a reparat ... (vezi toată discuția)