avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CONVENTIE CIVILA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CONVENTIE CIVILA

Ce acte sunt necesare pentru a face o convenție civila pe o perioada determinata unei persoane în vederea unor prestări servicii. Va mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
chiden, utilizator
Cel mai recent răspuns: chiden , utilizator 17:23, 24 Iulie 2012
buna ziua,

opinia mea este ca puteti incheia un act juridic sub semnatura privata, preferabil cu data certa.

in privinta actului juridic, acesta va cuprinde angajamentul partilor, aratand datele de identificare ale acestora si obligatiile corelative la care se angajeaza, eventuale termene la care obligatiile se vor executa. se semneaza de parti si se dateaza.

in privinta datei certe, aceasta este data la care conventia Dvs. este inscrisa in registrele oficiale ale unei autoritati ( spre pilda, data la care contractul astfel intocmit este inregistrat la "finante"). aceasta este importanta in cazul unui eventual si ulterior litigiu, opunandu-se partii care ar contesta data incheierii contractului.

sa va fie de folos!

o zi placuta,
cosmina oprea
va mulțumesc pentru răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data certa adriandimitriu adriandimitriu Exista documente care, pentru a deveni executorii au nevoie de doar de data certa inscrisa pe ele, contrasemnata de un notar sau avocat, fara alte cerinte ... (vezi toată discuția)
Contract civil prestari servicii dacmoto dacmoto Buna ziua, As dori sa stiu daca urmatorul litigiu este civil sau comercial? Este vorba de un contract civil de prestari servicii incheiat intre o pers ... (vezi toată discuția)
Antecontact monkey monkey Buna ziua, am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui imobil ce urmeaza sa se construiasca. Plata integrala se va face in cursul zilelor urmatoare. ... (vezi toată discuția)