avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie fosti chiriasi - rau platnici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie fosti chiriasi - rau platnici

Familia mea se confrunta cu o situatie mai delicata. Ei stau intr-un imobil retrocedat si pus in posesie din 2009, imobil din care ei detin 1/4. In acel imobil, mai stau 3 familii (2 de fosti proprietari, 1 de fosti chiriasi). Toate aceste familii platesc apa la comun. Si aici intervine problema. Una din familii refuza sa mai plateasca apa de 5 luni si a refuzat sa plateasca si reparatia unei tevi care li s-a spart si imi inunda familia (aceasta a fost suportata de familia mea si a costat in jur de 1000 lei).
Luna trecuta si celelalte familii au refuzat sa plateasca apa. Iar ultima factura are o valoare care depaseste posibilitatile financiare ale familiei mele ( aprox 2000 lei, ceea ce reprezinta vreo 80% din veniturile familiei mele). In plus, ei au in grija si o persoana cu handicap de grad 1, deci nu-si pot permite sa le fie oprita apa. Dar daca situatia continua asa, nu or sa mai aiba cum sa plateasca. Vecinii refuza orice intelegere amiabila.

Ce se poate face in aceasta situatie? Se poate cere evacuare prin ordonanta presedintiala? E vreo problema daca familia mea se separa cu apa si pentru restul se inchide utilitatea?

Mentionez ca restul de familii nu au contracte de inchiriere, practic nu stau in baza vreunui act legal.
Cel mai recent răspuns: cris150 , utilizator 02:24, 25 Iulie 2012
Situatia sistarii provizorii cu alimentarea cu apa este mai delicata
La nivelul imobilului este constituita forma de asociere ?
Cine detine incheiat contract cu furnizorul de apa?
ynocentta a scris:

Situatia sistarii provizorii cu alimentarea cu apa este mai delicata
La nivelul imobilului este constituita forma de asociere ?
Cine detine incheiat contract cu furnizorul de apa?

Nu este constituita forma de asociere la nivelul imobilului.
Contractul este pe numele unei foste chiriase care a decedat acum 20 de ani, iar Apa Nova ne-a trimis instiintare pentru schimbarea titularului, ceea ce urmeaza sa facem acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata apei Roby86 Roby86 Locuim intr-un imobil (fost nationalizat) cu 4 apartamente dintre care 3 suntem proprietari iar al 4-lea fiind ocupat de o familie numeroasa fara nici un fel ... (vezi toată discuția)
Cine plateste in cazul asigurarii unei locuinte bogdangabi2007 bogdangabi2007 Deţin o locuinţă (fosta nationalizata) proprietate (mostenire dupa decesul parintilor). Am asigurat aceasta locuinta in luna feb.2013 -asig.facultativa ... (vezi toată discuția)
Plata facturi comune radudorina radudorina cum pot obliga un coproprietar sa isi plateasca partea de factura comuna emisa de apa nova, din cauza datoriilor facute de acesta cei care sunt cu plata la zi ... (vezi toată discuția)