avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Anunt pentru romanii din strainatate care au actele ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Anunt pentru romanii din strainatate care au actele expirate si vor sa voteze la referendum

Ministrul de Externe Andrei Marga a anuntat intr-o emisiune televizata ca romanii din strainatate care vor sa voteze la referendum dar au actele de identitate expirate pot obtine de la consulatele Romaniei in maxim o zi un pasaport simplu temporar cu valabilitate de 1 an.

Pentru aceasta vor trebui sa prezinte cartea de identitate / pasaportul expirat si desigur sa achite taxa pentru eliberarea pasaportului care (sper sa nu gresesc) este de 65 de euro.
Pe lista taxelor consulare este trecuta o taxa de urgenta de 15 euro pentru cazul in care se solicita efectuarea serviciului in regim de urgenta, insa in acest caz nu cred ca se va percepe.

Un titlu de calatorie costa tot atat daca e nevoie de el in maxim 48 de ore dar valabilitatea este de 30 de zile si ii inceteaza odata cu intrarea in tara.
D-l Marga dovedeste inca odata ca este panglicar, la fel cu toata gasca!!
Pretul era si pana acum, 50EUR +taxa de urgenta de 15 EUR!!!!Unde e "facilitatea"?
Iar incearca sa vanda castraveti gradinarilor ????
S-au scos cei care au pasaportul expirat.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

S-au scos cei care au pasaportul expirat.

Corect! (si asa in Europa conteaza buletinul)! Si s-au mai scos si ceva taxe nesperate pentru ambasade!

Dupa cum se vede puterea nu mai stie ce si cum sa mai faca pentru a-si asigura prezenta minima ceruta pentru validarea referedumului. Unele masuri sunt in litera si spiritul legii dar cele mai multe imi par exagerate, extreme si abuzive. Vezi stenogramele adresate primarilor, referitoare la strategia de urmat si mai ales la mijloacele ce urmeaza a fi folosite in acest scop.
Dealtfel chiar modificarea orarului de exercitare a votului imi pare exagerat si in contradictie cu spiritul european.
Am o nelemurire...am citit Ordonanta - si nu am gasit nicio referire la program..totusi
"Cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a respins, ca inadmisibilă, cererea grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la solicitarea de constatare a inaplicabilităţii la referendumul din 29 iulie 2012 a prevederilor articolului unic pct.4 (prin care se instituie interval de votare între 07.00 şi 23.00 - n.r.) din Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi ale articolului unic pct.2 din Legea pentru modificarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului"
,
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
Mathushalem, utilizator
Legea 153/2012 privind aprobarea OUG 41/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 511 din 24 iulie 2012

5^2. Articolul 34 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 34
Scrutinul se va deschide la ora 7,00 si se va incheia la ora 23,00.


[ link extern ]

Completare
Lista taxelor consulare in vigoare - au crescut, acum cu taxa de urgenta un pasaport simplu este 80 de euro:
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Romania-tara lucrurilor facute invers roxana g23 roxana g23 Oameni buni vi se pare in regula ce se intampla in scumpa noastra tara?Am ramas stupefiata cand am auzit la stiri ca,in loc sa se reduca numarul de ... (vezi toată discuția)
Comisia de la venetia : guvernul ponta a respectat statul de drept si constitutia la referendum n53 n53 Supun discuției din partea celor interesați pe acest forum a următoarelor aspecte : [b]Comisia de la Venetia : guvernul Ponta a respectat statul ... (vezi toată discuția)