avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trotuar de garda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trotuar de garda

Va rog sa-mi spuneti ce lege prevede ca trotuarul de garda este proprietate comuna tuturor proprietarilor si care este dimensiunea acestuia. Avem spatii comerciale la parterul blocului, si acestea vor sa se extinda pe domeniul public (un frumos pietonal) cu terase cu bauturi alcoolice. Nu ar trebui sa se ceara acordul tuturor locatarilor care au si ei drept asupra unei parti din acest trotuar de garda?
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
MariaSV, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:27, 25 Iulie 2012
Trotuarul apartine de domeniul public, daca vor sa faca terase trebuie aprobare de la ADP.
Ma refer la acel trotuar care imprejumieste blocul. Sigur este proprietate comuna, dar nu stiu exact unde este stipulat acest lucru. Si dimensiunea lui. Am gasit ca e max 80 cm sau intre 1,5 si 2 m. As vrea sa stiu exact acest lucru
Detalii despre trotuarul care imprejmuieste blocul gasiti in Cartea Tehnica a blocului.
Pentru functionare, acele spatii comerciale au nevoie de autorizatii de functionare care se elibereaza de autoritatile locale, fiind nevoie si de acordul asociatiei.
Fiecare consiliu local cu tabieturile sale.
Spatiu din jurul blocului are dimensiuni variabile poate avea 1 m sau 5 m daca aveti la
parter apartamente(sau chiar un apartament).Distanta este la aceasta dimensiune deoarece
acolo se fac bransarile de utilitati in bloc.
Faceti toate demersurile la Garda de mediu inainte ca acestia sa se instaleze.Este foarte
greu sa-i scoateti dupa.
Nu stiu de ce la noi nu se tine cont de spatiile de locuit.
Numai in cartea tehnica a blocului puteti vedea unde sunt plasate si dimensiunea acestor trotoare din jurul blocului.
Daca aveti spatii comerciale clasice (nu adaptate din apartamente) si sunt plasate la strada, trotoarul din fata blocului este al primariei si numai primaria da autorizare, asociatia neavand a se pronunta, nefiind spatiul sau comun.

Primaria ar putea consulta asociatia, dar asta nu se poarta la noi, neintrebandu-se om pe om daca nu face deranj, daramite primarie pe asociatie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa anuala garaj dragv dragv Detin un garaj de aprox 15 mp (3 x5) situat la o distanta de 3 m fata de una din laturile blocului in care locuiesc, pentru care platesc anual chirie de vreo ... (vezi toată discuția)
Trotuar comun in jurul blocului maranlg maranlg Locuiesc intr-un bloc cu 4 apartamente,la etaj. Vecinul de la parter a construit o anexa la bloc blocand accesul in jurul blocului astfel incat nu pot sa-mi ... (vezi toată discuția)
Bloc fara trotuar in jur, fara ghene de gunoi Taitel2017 Taitel2017 Buna seara, As dori sa va insirui o poveste reala si va rog din suflet sa ma ajutati sa mi clarific gandurile...Acum doi ani am cumparat un apartament in ... (vezi toată discuția)