avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj

stau in concubinaj de 3 ani si doresc sa stiu de la cati ani de concubinaj am si eu drepturipentru investitii facute in casa si bunuri cumparate in acest timp , asta deoarece sant pe punctul de a fi evacuat din locuinta.Eu stiam ca ai anumite drepturi de abia dupa 5 ani ,va rog cine stie sa imi raspunda .Va multumesc.
In noul cod civil, concubinajul nu este reglementat, numai logodna, care se poate dovedi prin orice mijloc de proba si care va ofera dreptul sa va adresati instantei pentru daune morale, in caz ca partenerul a rupt logodna in mod abuziv.
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti sa va adresati instantei cu o actiune in pretentii ( in bani / bunuri)daca puteti proba investitiile facute si contributia la achizitionarea bunurilor.
Daca dvs credeti ca veti avea drept la casa dupa 5 sau 10 sau mai multi ani de concubinaj, nu credeti bine
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
logoda poate avea la baza vreun act oficial?ce o deosebeste de concubinaj ?si noi am inceput cu promisiunea ca daca totul merge bine ne vom casatori.
nu ma intereseaza vreun drept la casa ,este casa ei si a fetelor ,doar contributia la cele cumparate de noi si de mine personal ....lucruri...ex ;termopane ,parchet,gresie,faianta ,use metalica,cuptor cu microunde,tv,hota,covoare,ptr voiajsi drumetie, nemai punand la socoteala montarea acestora.
ce inseamna sa pot proba ? am facturile de cumparare asta este ok?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Bunuri dobândite de concubini Kathyp Kathyp Am avut o relatie de concubinaj de 4 ani si jumatate, anul trecut de Craciun mi-a cumparat inelul de logodna...ne-am despartit recent, minora a ramas la mine ... (vezi toată discuția)
Pretentii banesti ciucalaura ciucalaura doi parteneri traiesc in concubinaj de 15 ani, in casa partenerei; ambii cu venituri lunare; copiii partenerului ridica pretentii asupra bunurilor acumulate in ... (vezi toată discuția)
Partaj MISAMIHAI MISAMIHAI Buna ziua,incep a va spune ca am terminat cu procesul de divort si acum va rog sa imi spuneti si mie daca am vreo sansa daca intentez si eu un proces pt ... (vezi toată discuția)