avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ

Buna ziua,incep a va spune ca am terminat cu procesul de divort si acum va rog sa imi spuneti si mie daca am vreo sansa daca intentez si eu un proces pt partaj.
In primul rand sa va zic veniturile mele si a fostei sotii in perioada 2008-2011.
Fosta sotie venit 400 RON.
venitul meu 1100 RON
Bunuri comune in valoare de 20000 RON consta in,centrala termica,termopan geamuri ionizate,frigider,faianta,gresie,izolatie exterior,aragaz,cuptor microunde,mobila, pat,lcd,aer conditionat,credit bancar facturi utilitati.
va mai spun ca garsoniera este pe numele sotiei si al tatalui ei.
la aceste bunuri nu am acte doveditoare pt ca soacra mea avea acces in locuinta noastra, si inainte de a ma goni a luat toate actele si mi le-a distrus.
Va rog sa imi spuneti si mie daca am vreo sansa la proces,imi voi angaja si un avocat.
tin sa va multumesc pt sfaturile pe care mi le-ati dat ca mau ajutat la procesul de divort.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:38, 16 Noiembrie 2012
veti obtine 50% din valoarea bunurilor dobandite, fie in natura, fie - mai sigur - prin echivalent
daca veti dovedi ca ati contribuit mai mult decat sotia la dobandirea bunurilor comune puteti obtine un procent mai mare.
Inteleg ca sotia dvs are in proprietate o cota din acea garsoniera inainte de casatoria cu dvs, asadar dvs aveti doar un drept de creanta pt imbunatatirile aduse si doar daca puteti dovedi ca ati investit in acea casa si cat.
In masura in care puteti dovedi acele investitii, aveti si sanse de castig.
Puteti solicita fie contravaloarea a 50% (sau o cota majorata in functie de gradul de contributie) asupra imbunatatirilor aduse imobilului sotiei sau in natura anumite bunuri comune.

Taxa de timbru este de 3% din valoarea masei partajabile. Plus veti achita expertize si posibil onorariu d eavocat. Faceti un calcul si vedeti daca nu este mai rentabil sa cadeti la un acord cu fosta sotie asupra unei sume de bani si sa nu mai pierdeti vremea prin instante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort/partaj ioana_ro75 ioana_ro75 As avea inca o rugaminte la cei ce pot sa ma ajute cu niste sfaturi. Sora mea a fost casatorita si a adus pe lume 4 copii superbi. Acum mai multi ani eu i-am ... (vezi toată discuția)
Partaj Cattani Cattani Am un apartament cumparat inainte de casatorie.Daca divortez sotia are vreun drept la apartament pentru ca am fost casatoriti mai mult de 10 ani? (vezi toată discuția)
Partaj de bunuri si datorii conium conium Buna ziua , ca rog sa-mi raspundeti 1. Daca am posibilitatatea de a obtine mai mult decat 50% din bunurile cumparate impreuna in timpul casatoriei in ... (vezi toată discuția)