avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Garda de mediu ne impune adaugarea cod CAEN 3600
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Garda de mediu ne impune adaugarea cod CAEN 3600

Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
In urma unui control de la Garda de mediu la o societate al carei profil de activitate (comert cu amanuntul) nu necesita Autorizatie de mediu, conform Procedurii din Ordinul 1798/2007, s-a dispus adaugarea codurilor CAEN 3600 (captarea, tratarea si distributia apei potabile) si 3700 (colectarea apelor uzate), deoarece, in sediul de birouri unde isi desfasoara activitatea, a inchiriat spatiile neocupate unor firme. Deci, in viziunea Garzii de mediu, cel care inchiriaza se presupune ca "capteaza" apa din reteaua publica si o "distribuie" unor terti.
E corect asa ceva? Daca nu, ce se poate face?
Daca e corect si se vor adopta acele coduri, asta presupune obtinerea unei autorizatii de mediu?
Apoi mai ramane ca saracii sa-si obtina licenta de operatori servicii apa si canal... :stunned:
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:08, 27 Iulie 2012
Poate sunteti mai explicit, ce legatura are inchirierea cu comertul si cu captarea de ape...Cine ce face?
Pe scurt, in viziunea celor de la garda de mediu, daca societate comerciala ABC, care isi inchiriaza o parte din birourile sale altor firme, devine furnizor de apa si canal, pentru ca pune la dispozitie si utilitatile (apa, canalizare).
Din ceea ce am inteles, o societate care are in proprietate niste spatii, le inchiriereaza altor societati, evident, punandu=le la plata si utilitatile, printre care si apa si canal, in afara curentului electric, etc. Daca este asa, nici pe departe nu trebuie sa aveti acest cod, sunt niste aberatii mai mari decat toata Garda de mediu, personal, mie mi-e greu sa cred ca au cerut asa ceva, e prima data cand aud asta in 22 de ani. dar daca tot insista, puneti=le la dispozitie Registrul Unic de Control, unde sa scrie ca v-au gasit cu aceasta neregula, iar daca fac proces-verbal de contraventie vor trebui obligatoriu sa scrie si temeiul legal, si cum acesta nu exista, evident ca aveti toate sansele de castig.
Garda de mediu habar nu are ce inseamna cod 3600.Eu sunt administratorul unui SRL cu astfel de cod dar asta este o activitate care presupune captarea de apa din rau sau puturi.transformarea ei prin procese fizice si clorinare in apa potabila si distribuirea ei la populatie si agenti economici .Dv nu puteti fi asimi;lat sub nici o forma cu aceasta activitate .
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Vom intreba si la a Agentia regionala de mediu.

Alte discuții în legătură

Vidanjare furnizare apa ,curatire canale VS_ABUTOAIEI VS_ABUTOAIEI Va rog sa-mi spuneti ce coduri Caen trebuie sa aiba o firma care intentioneaza sa furnizeze apa si sa intretina canalizarea dintr-o comuna /oras ? Ce ... (vezi toată discuția)
Necesitate autorizare alte activitati la o institutie de utilitate publica iepurasul iepurasul sunt institutie de servicii publice(alimentare cu apa) si as dori sa mai prestez si alte activitati (necalificate),am un singur cod CAEN ... (vezi toată discuția)