avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporuri permanente ce intra in calculul indemnizatiei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporuri permanente ce intra in calculul indemnizatiei pt. concediul de odihna

Buna seara.
Va rog sa imi spuneti daca urmatoarele sporuri sunt permanente si se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei concediului de odihna?
- sporul de vechime
- sporul de fidelitate
- sporul de conditii nocive
- spor de conditii degradante civic ( penibilitate )
- spor de calculator
- spor control financiar preventiv
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 19:09, 14 Ianuarie 2009
Buna seara.Sporul de vechime are caracter permanent.Celalte sporuri au sau nu caracter permanent functie de prevederile din contractul colectiv de munca
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile nete realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Prin urmare, daca in perioada care se ia in calcul la stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru CIC ati beneficiat de aceste sporuri, atunci acestea vor intra in calcul la stabilirea acestei baze.

adrian voican a scris:

Buna seara.Sporul de vechime are caracter permanent.Celalte sporuri au sau nu caracter permanent functie de prevederile din contractul colectiv de munca


Ce inseamna in functie de prevederile CCM ? Toate sporurile pe care le-am mentionat si mai sunt si altele sunt trecute in CCM al nostru, dar nu se precizeaza daca sunt sporuri permanente sau nu si nici nu este trecuta vreo explicatie cu privire la calculul indemnizatiei concediului de odihna, ci doar textul banal " salariatii la plecarea in concediu, cu 5 zile inainte ...bla, bla... beneficiaza de indemnizatia de concediu calculata in conformitate cu prevederile legale.........
Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
Daca aceste sporuri sunt acordate lunar, atunci ele se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei de CO.
Multumesc. Asa m-am gandit si eu insa sunt altii care nu gandesc asa.

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu odihna Aurica04 Aurica04 Buna ziua ! Societatea la care lucrez vrea de la data de 1 mai 2017 sa nu mai ia in calcul orele suplimentare lucrate de salariat la calculul indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de odihna ContSters74221 ContSters74221 va rog sa-mi spuneti care este baza de calcul pt plata indemnizatiei concediului de odihna.concret perioada in care am luat concediiul este 07 mai (10 zile de ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de concediu samir69 samir69 In CCM colectiv avem cuprins la capitolul salarizare urmatorul articol;Salariul cuprinde -salariul de baza ,sporuri(Spor de ore de noapte,spor de sambata ... (vezi toată discuția)