avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

Daca sunt incadrat cu 1/2 norma....concediul de odihna il primesc integral ,in functie de vechime sau se diminueaza cu 1/2 ,din numarul de zile pentru o norma intreaga?

obs.sunt incadrat cu 1/2 norma si unitatea mi-a injumatatit numarul de zile de concediu de odihna!
Va multumesc!
Salariatii incadrati cu contrat de munca timp partial beneficiaza de aceleasi drepturi salariale ca si ce incadrati cu norma intreaga, iar numar de zile de CO nu se poate negocia prin CIM.
CM:Art. 106. [egalitatea de tratament]
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2012
Filip Alexandru, utilizator
Art. 145. [durata concediului de odihna]C.Mun
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
Art. 106. [egalitatea de tratament]
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Aveti dreptul la minim 20 zile lucratoare ca si concediu de odihna.Societatea la care lucrati a procedat incorect/ilegal reducandu-va durata anuala a concediului de odihna.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati - concediu odihna dploiesti dploiesti Cite zile de concediu de odihna trebuiesc trecute intr-un contract individual de munca al unui angajat pe perioada nedeterminata cu o fractiune de norma de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru salariati cu timp partial IacobMary IacobMary Pentru salariatii cu timp partial concediul de odihna se calculeaza ca la cei cu norma intreaga? Daca salariatul lucreaza cu CIM la doi angajati, are dreptul ... (vezi toată discuția)
Durata concediului de odihna pentru un contract de jumate de norma BUNA SEARA cate zile de concediul de odihna la o jumatate de norma (vezi toată discuția)