avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Intampin urmatoarea situatie: am terminat un litigiu de munca cu fostul angajator, am castigat procesul si pentru ca nu au vrut sa plateasca am inaintat executorului judecatoresc dosarul pentru executare silita. Problema apare cu una dintre banci care refuza sa trimita raspunsul executorului daca are sau nu cont, respectiv bani. A fost facuta revenire la cerere si tot nu raspunde. Are banca dreptul sa refuze sa dea un raspuns? Ce intelegeti prin acest refuz? Ce credeti ca ascunde si care ar fi pasii de urmat?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: C.Daniellita , utilizator 20:49, 26 Iulie 2012
Buna ziua,
Art. 460
Daca tertul poprit nu-si mai indeplineste obligatiile ce-i revin pentru efectuarea popririi, inclusiv in cazul in care, in loc sa consemneze suma urmaribila a liberat-o debitorului poprit, creditorul, debitorul sau organul de executare, in termen de 3 luni de la data cand tertul poprit trebuia sa consemneze sau sa plateasca suma urmaribila, poate sesiza instanta de executare, in vederea validarii popririi.
Instanta va cita creditorul urmaritor, debitorul si tertul poprit si, daca din probele administrate rezulta ca tertul poprit datoreaza sume de bani debitorului, va da o hotarare de validare a popririi prin care va obliga tertul poprit sa plateasca creditorului, in limita creantei, suma datorata debitorului, iar in caz contrar, va hotari desfiintarea popririi. Tertul poprit, care, cu rea-credinta, a refuzat sa-si indeplineasca obligatiile privind efectuarea popririi, va putea fi amendat, prin aceeasi hotarare, cu o suma cuprinsa intre 200 lei si 1.000 lei.
Daca sumele sunt datorate periodic, poprirea se valideaza atat pentru sumele ajunse la scadenta, cat si pentru cele care vor fi scadente in viitor, validarea producandu-si efectele numai la data cand sumele devin scadente.
Dupa validarea popririi, tertul poprit va proceda, dupa caz, la consemnarea sau plata prevazuta la Art. 456, in limita sumei determinate expres in hotararea de validare. In caz de nerespectare a acestor obligatii, executarea silita se va face impotriva tertului poprit, pe baza hotararii de validare ce constituie titlu executoriu.
O zi buna.
Buna seara,

Multumesc pentru primul raspuns si imi cer scuze ca nu prea inteleg termenii, ati putea sa imi raspundeti punctual la intrebarile care le-am enumerat in primul mesaj:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validarea popririi ContSters183043 ContSters183043 Cum se depune validarea popririi si cine o poate depune? De asemenea in ce termen de la efectuarea popririi se poate depune si unde se face acest lucru? (vezi toată discuția)
Instiintare retineri anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog, imi puteti spune in cazul cand un salariat are restante la o banca si firma primeste instiintare de retineri, este obligata sa faca ... (vezi toată discuția)
Proprire salar angajat Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. In urma unei hotarari judecatoresti, un angajator a fost obligat sa retina 30% din salariul unui angajat si sa-l transfere intr-un cont anume, ... (vezi toată discuția)