avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvare/Radiere societate din oficiu
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvare/Radiere societate din oficiu

Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie, intrebarea mea este ce se poate intampla:

In anul 2008 fiind student in anul doi am infiintat un SRL beneficiind de reducerile acordate la acea vreme (undeva la 200-300 ron infiintare societate pentru studenti).

Inca de la infiintare aceasta societate nu a rulat nici un leu ... totul a fost si este pe 0(zero) la venituri. Intre timp s-a introdus impozitul forfetar si de aici incepe circul.

In acea perioada cand s-a introdus impozitul forfetar ma aflam in tari straine, in speranta ca intr-un an de zile am sa reusesc sa pun de o parte capitalul necesar pentru a incepe micul meu business acasa, fara sa ma imprumut in banci ori alte institutii financiare.

Societatea nu avea activitatea suspendata, plateam o contabila depunea totul pe zero ... apoi a venit prima transa din impozitul forfetar, astfel am acumulat datorii la bugetul de stat, nu mai puteam sa suspend activitatea ... astfel datoriile s-au inmultit pana au scos impozitul forfetar.

Incepand de luna trecuta mi-a venit hartie de la tribunal "Cerere de chemare in judecata" pentru DIZOLVAREA firmei cu urmatoarele motive ... neprezentare bilant, ne inoire sediu social si asa mai departe.

Intrebarea mea este ...ce se intampla cu mine ca si persoana fizica?

Nu am prostit pe nimeni....nu am avut rulaj cu firma...n-am facut afaceri sa incasez sume de bani pe care sa-i bag in buzunar ca mai apoi sa nu-mi platesc impozitele aferente acelor venituri ... ci datoria mea este impozitul forfetar inventat peste noapte de un anume domn Pogea.

Firma nu are nimic in patrimoniu, venituri zero si datoria acumulata de a lungu timpului pentru impozitulul forfetar

O s-o radieze din oficiu? Nu m-am prezentat la fisc, la registru comertului ori la tribunal ... am lasat-o asa, fie ce o fi ... insa totusi is curios ce pot sa patesc eu ca si persoana fizica, care sunt consecintele....Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:07, 27 Iulie 2012
Dizolvarea este prima etapa in procesul de disparitie a unei soc com.
Soc nu poate fi radiata de catre ORC fara plata datoriilor.
Ar mai fi solutia falimentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul forfetar carlaparagina carlaparagina Am o firma din 2006 care nu mai are incasari de la sfarsitul lui 2007. Sincer as fi inchis-o dar am ramas agatata cu un leasing care se va finaliza abia in ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea si lichidarea simultana a unui srl alinutzzzza alinutzzzza Buna ziua, In legatura cu diz. si lichidarea simultana a unui SRL: mentionez ca firma nu avut nici un fel de activitate, nu are decatt capital social, datorii ... (vezi toată discuția)
Pot intra in insolventa? pansii pansii Buna ziua, Am o societate infiintata in 2008, pe vremea impozitului forfetar. Societatea nu a desfasurat activitati economice, nu s-au inregistrat venituri ci ... (vezi toată discuția)