avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract munca functionar public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract munca functionar public

Buna dimineata! am o problema mai delicata si as vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez sau ce as putea facea pentru a-mi fi bine.Sunt functionar public pe o perioada determinata, adica in locul unei persoane care si-a suspendat activitatea pe 3 ani;am stiut acest lucru de la bun inceput insa nu am stiut ca voi face si un bebe.Acum apare problema:persoana vrea sa inceteze contractul de munca, lucru bun pentru mine daca nu ar fi blocate posturile astfel incat daca ea vine si inceteaza activitatea si eu voi ramane in "aer" si ce e mai grav ar fi ca, poate nu as beneficia de indem de crestere copil.....................daca nu as gasi repede un loc de munca pentru 2 luni, caci in martie ar trebui sa intru in prenatal.Ce vreau sa intreb este: daca apuc si intru in prenatal in martie pe 3 martie de ex., si ocupanta postului revine pe 4 martie si cere incetarea contractului eu sunt afectata sau nu? adika pot sa beneficiez de indem. sau nu? se considera incetat contractul meu de munca daca ea renunta, implicit eu nemaiavând dreptul nici la concediu de maternitate nici la indm. copil?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 30 Ianuarie 2009
Tot n-am nici o veste...........sunt intr-o tensiune permanenta...........Domnule Elis imi spuneti clar ca "
Pentru a intra in CIC trebuie sa aveti in ultimul an anterior datei nasterii copilului, realizate timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal - aceasta este conditia impusa de OUG nr.148/2005.
Cele 12 luni pot fi constituite din perioade in care ati fost angajata la care se pot adauga si perioade asimilate, cum ar fi perioadele in persoanele respective :
a) si-au insotit sotul/sotia trimis/trimisa in misiune permanenta in strainatate;
b) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii;
c) au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii; d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare; ...ori din ce imi ziceati si mai sus, in cazul meu, cele 12 luni sunt indeplinite, caci lucrez din februarie 2007 pana in prezent, iar in martie , pe la jumate voi intra in prenatal........deci voi avea conc. de maternitate si indemnizatie care se includ la lit. c din oug amintita mai sus..........in concluzie am 12 luni in care am beneficiat de venituri: salarii si indemnizatie..........deci pot intra in ccc...........de ce totusi in raspunsurile precedente imi sugerati ca nu pot intre in crestere copil 2 ani.................ci beneficiez numai de indemnizatie mater/conc. de maternitate.........daca acest conc. de maternitate e perioada asimilata si se include in cele 12 luni?..............faptul ca titulara postului inceteaza rap. ei serviciu, chiar dupa intrarea mea in prenatal,..........duce la neindeplinirea conditiei de 12 luni, intrucit martie, aprilie, mai eu nu as mai avea rap. de serviciu, deci nu as mai fi asigurata???????..........atunci de ce pot lua indenizatia de conc. de maternitate dar nu pot beneficia si de perioada asta de concediu de maternitate la cele 12 luni? sper sa intelg si eu acest mecanism.................:(
alte pareri? un raspuns cu " da" sau "nu"...................ma intereseaza cic - ul foarte mult caci de indem. si conc. de maternitate beneficiez( intrucit am lucrat din ilie 2008 neintrerupt ).Astept raspunsuri...........va multumesc!
elis a scris:

Cele 12 luni prevăzute art.1 din OUG nr.145/2008 pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele au potrivit legii.
In cazul dvs, cel 12 luni sunt constituite din perioada de 9 luni in care ati avut raport de serviciu la care se adauga o perioada asimilata de 3 luni in care ati beneficiat de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate (concediu prenatal sau de risc maternal).

Din raspunsurile postate nu ar reiesi faptul ca v-am spus ca nu puteti intra in CIC ... Chiar se vede ca v-am spus ca cele 12 luni sunt alcatuite din cele 2 perioade aratate in mesajul citat.
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal denysa09 denysa09 buna ziua. sunt insarcinata in 23 de saptamani. data probabila a nasterii este 27 decembrie. mi-am bagat cartea de munca la o cunostinta cu 2 ore pe zi anul ... (vezi toată discuția)
Voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? Clau_brinza Clau_brinza Buna ziua ! In legatura cu indemnizatia pentru crestere copil , am si eu unele nelamuriri : am fost in somaj pana la sfarsitul lunii martie 2011 , iar de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ralucamarya ralucamarya Buna seara, am 21 ani si sunt insarcinata in luna a5a. In data de 10februarie2015 implinesc 1an la locul de munca, fiind primul loc de munca cu contract. As ... (vezi toată discuția)