avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte somaj

Am primit decizia privind incetarea contractului de munca incepand cu 13.07.2012, dar celelalte doua adeverinte necesare pentru dosarul de somaj le-am primit de doua ori pana acum, dar de fiecare data gresite. Le-am solicitat inca odata, rugandui sa faca corecturile de rigoare, dar nu stiu de ce dureaza atat de mult completarea lor. Ce pot face in cazul in care continua sa ma amane cu eliberarea acestor adeverinte, sau daca pur si simplu nu mi le da? Care este termenul in care ar fi trebuit sa le primesc? Ce pot face daca nu-l respecta?
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 15:02, 27 Iulie 2012
ART. 18 din hg 174 din 2002
(1) În vederea certificării stagiilor de cotizare şi a stabilirii dreptului la indemnizaţie de şomaj, angajatorii au obligaţia, odată cu înmânarea carnetului de muncă, de a elibera persoanelor cărora le încetează raporturile de muncă sau de serviciu o adeverinţă din care să rezulte baza lunară de calcul prevăzută la art. 14, pentru fiecare lună, din ultimele 12 luni, înainte de data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, pentru care aceştia le-au reţinut şi virat la bugetul asigurărilor pentru şomaj contribuţia individuală prevăzută la art. 27 din lege şi au plătit contribuţia datorată de angajator prevăzută la art. 26 din lege, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 26, precum şi, după caz, următoarele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj bogosianu bogosianu Buna dimineata! Angajatorul refuza sa-mi elibereze anexa 14.Unde trebuie sa ma adresez?Dosarul la somaj trebuie sa-l depun pana la data de 8-01-2010.I..T.M ... (vezi toată discuția)
Refuzul eliberarii adeverintei cu baza de calcul victor_dorel victor_dorel in ce conditii angajatorul poate refuza eliberarea anexei 14 pt somaj ?????? (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta pentru somaj remi mihai remi mihai Buna ziua, pentru a intra in somaj trebuie de la fostul angajator o adevarinta privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor pentru somaj pe care el nu ... (vezi toată discuția)