avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal

in urma cu 5 ani am fost sanctionat pentru depasirea vitezei cu 51 km/h
m-am judecat si in 2008 sentinta a fost ca nu am castigat procesul
la termenul cand s-a judecat recursul completul de judecata mi-a spus ca nu sunt vinovat insa sentinta a fost in defavoarea mea.
nu am stiut ca trebuie sa predau permisul iar anul asta in luna iunie cand m-am intors din italia m-am trezit ca am permisul suspendat. mentionez ca eu m-am intors pe data de 03.06.2012 iar permisul meu a fost suspendat incepand cu data de 07.06.2012.
intamplarea a facut sa ma opresc la un post de politie pt alte probleme si acolo sa aflu ca o sa-mi faca dosar penal pentru conducerea unui autovehicol cu permisul suspendat.
ce pot face pentru a demonstra ca nu am stiut de faptul ca am permisul suspendat si ce consecinte pot avea acest lucru
Multumesc
De dovedit nu cred ca veti reusi sa dovediti ceea ce sustineti.
Ar trebui gasita o aparare care sa va ajute chiar daca nu veti fi crezut.
M-am interesat la Politia Galati unde s-a intamplat cauza si mi-au spus ca in momentul cand cer cei de la cercetari penale daca am stiut ei o sa confirme ca nu am confirmat instiintarile.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
ART. 86
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi persoana care încredinţează cu ştiinţă un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) sau unei persoane care suferă de o boală psihică ori se află sub influenţa alcoolului sau a unor produse ori substanţe stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Cu o aparare buna sperati la un NUP sau SUP cu o amenda administrativa.
nelunelu68

Ideea este ca se poate sa primiti si o amenda administrativa.
Nu cred ca este indicat sa va agitati si sa ii agitati pe cei de la politie.
Cel mai simplu ar fi sa va angajati un avocat care sa se ocupe de apararea dvs.
Faptul ca nu ati semnat de primire nu inseamna nimic concludent.
Cei de la politie isi vad de treaba lor.Nu au chef sa se certe cu dvs.
Sper ca m-am facut inteles.
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
as dori sa stiu in cit timp se poate incheia dosarul sa-mi pot recupera dreptul de a conduce

Alte discuții în legătură

Condus masina radiata dan tita dan tita Buna. Am cump arat o masina cu nr de anglia m a oprit politia si la o verificare s a gasit data la export ceva de genu radiat. Eu nu am stiut, persoana de la ... (vezi toată discuția)
Suspendare + nr rosi expirate robertgeorge robertgeorge Buna ziua, am fost prins astazi dimineata de catre politia romana, cu permisu suspendat dupa data de 17 \"a expirat dovada de 4 zile\" si m-a prins cu o ... (vezi toată discuția)
Am fost prins cu permisul suspendat robert craciunescu robert craciunescu Buna, Am si eu o problema,am fost surprins conducand un autovehicul cu permisul suspendat,m-au dus la sectie mi-au facut dosar de cercetare penala,iar ... (vezi toată discuția)