avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision lunar de gestionare credit Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision lunar de gestionare credit Prima Casa

Buna ziua,
Am un credit Prima Casa la, obtinut in 26.11.2009. Stiu ca OUG 50/2010 a intrat in vigoare dupa aceasta data si v-as ruga sa imi spuneti daca mai pot obtine eliminarea unor comisioane cum ar fi Comisionul lunar de gestionare credit (0,1% din sold), daca acesta este specificat in contractul de credit semnat inainte.
Pe langa acesta mai avem un Comision lunar de gestionare a contului curent (0,8 Euro), un Comision anual datorat FNGCIMM (0,37%din sold); daca intarziem cu plata exista Comision de inregistrare pe cont de credit restant (10 Euro) + Comision de recuperare precontencios (5 Euro); si pentru amanare Comision de schimbare a datei de scadenta (35 Euro); pentru rambursare nu se percepe comision.
In contract mai apare si un alt comision lunar care apare la plati si nu este specificat in contract - Comision Gestionare Pachet (1,9 Euro).
Stiu ca undeva in acest OUG spune clar ca nu trebuie sa fie mai mult de 4 comisioane...
Mentionez ca la aparitia OUG 50/2010 am primit sms de la banca sa vin sa semnez act aditional, dar nu am fost pentru ca la telefon responsabilul de credit mi-a spus ca nu e ceva important si ulterior, probabil, s-a considerat acceptare tacita.
Recent am citit pe un site ca acest OUG se aplica doar contractelor de credit incheiate dupa aparitia acestuia.
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Wollfe , utilizator 19:06, 28 Iulie 2012
Buna ziua
Trebuie sa faceti distinctie intre comisioanele creditului, si comisioanele contului curent sau costul unor servicii(pachetul probabil se refera la internet benking sau ceva asemanator).
Comisioanele de penalizare nu sunt comisioane care fac parte din credit! Nu intarziati si nu vi se aplica!
Din cate am inteles eu, sunt doar doua comisioane asociate creditului, comisionul de administrare si cel datorat fondului de garantare comisioane perfect legale
Totusi acest credit mi se pare impovarator cu toate comisioanele conexe..legale si ele de altfel, la cate banci ati fost inainte sa faceti creditul? de cate ori ati citit contractul? ati intrebat depre toate comisioanele pe care urmeaza sa le platiti??.
Acum nu puteti decat sa incercati o refinantare la alta banca , dar dupa ce va faceti toate calculele: vedeti cat v-ar costa transferul creditului a ipotecii etc versus castig din disparitia unor comisioane.
Succes




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa-comision de gestiune datorat fngcimm doinița doinița Am cumpărat un imobil prin programul prima casă.Conform HG 717/2009 Anexa 2, art. 2, lit. b, alin. 2, finanțatorul are obligația de a plăti ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa an 2009 peterpan17 peterpan17 buna ziua In decembrie 2009 am luat un credit de 47500eur de la brd pt achiziția unui apartament prin programul prima casa pe 30 ani.acum câțiva ani ... (vezi toată discuția)
Comision de gestiune in programul '' prma casa" maraAmara maraAmara Buna ziua, As vrea sa stiu daca e posibil la un credit imobiliar \" Prima casa\" sa se renunte la comisionul de gestiune catrae Fond(FNGCIMM) de 0,37% pe an ... (vezi toată discuția)