avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am si eu nevoie de o parere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am si eu nevoie de o parere

Am condus sub influenta bauturilor alcoolice cand am vrut sa fac o gluma unui amic care era si el in stare de ebrietate, adica sa il sperii trecand pe langa el cu masina, numai ca gluma nu prea a iesit, acesta cazand pe masina. La aparatul etilo-test mi-a rezultat 0.62.Am inteles ca este infractiune in ambele cazuri si pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si pentru lovire sau alte violente.acest amic azi si-a propus azi (a doua zi dupa incident) sa se duca la iml si sa isi angajeze un avocat.mentionez ca a fugit din spital si nu a avut zile de spitalizare.probleme are la dantura care am observat ca sunt 3 dinti afectati in urma acelei glume.
intrebarea este daca este cazul sa imi iau un avocat ? mai sper la permisul de conducere?
Cel mai recent răspuns: allex81 , utilizator 14:41, 30 Iulie 2012
Deocamdata la permisul de conducere nu mai sperati,acum aveti un dosar penal care se poate solutiona fie la nivel de parchet fie cu trimiterea dvstra in judecata.Daca veti fi condamnat permisul dvstra se anuleaza.Cat despre avocat,aceasta este alegerea dvstra.
Problema este ca nu sunt sigur la ce incadrare si la ce articol din codul penal sunt incadrat, pot afla acest lucru la sectia de poitie unde s-a intocmit dosarul penal am acest drept sau doar un avocat care sa ma reprezinte poate face acest lucru?
Incadrarea este in functie de numarul de ingrijiri medicale,problema este ca fapta dvstra ar putea fi interpretata ca una intentionata nu din culpa la cum ati descris evenimentul.
Am inteles, politia care mi-a intocmit procesul sau procesele verbale nu trebuia sa imi dea si mie un exempler prin care sa stiu acuzatiile ?
Acuzatiile in materie penala se concretizeaza prin rechizitoriu,nu prin P-V.
Incadrarea pentru conducere in stare de ebrietate(peste 0.80 g/l in sange) este art 87 alin 1 din oug195/2002,iar pentru vatamare se va stabili in functie de nr de zile din CML.
Partea vatamata ce alcoolemie avea?

Alte discuții în legătură

Conducerea unui autovehicul aflat sub influenta alcoolului corinuta corinuta Atunci cand in urma unui accident nu a avut loc avarierea altui autovehicul, sau ranirea vreunei persoane, insa soferul autoturismullui implicat in accident a ... (vezi toată discuția)
Permis retinut tibuleac tibuleac Mi-a fost retinut permisul pt consumul de alcool,e si normal dar vreu sa stiu dak se poate sa mi-l anuleze din cauza alcoolemiei care am avuto adica 2,31 in ... (vezi toată discuția)
Permis auto retinut claudia muscalagiu claudia muscalagiu Buna ziua! Va rog sa-mi comunicati si mie ce pot sa fac in urmatoarea situatie: mi-a fost retinut permisul auto pentru conducere sub influenta bauturilor ... (vezi toată discuția)