avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis auto retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis auto retinut

Buna ziua! Va rog sa-mi comunicati si mie ce pot sa fac in urmatoarea situatie:
mi-a fost retinut permisul auto pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, respectiv 0.90 g/l a fost rezultatul testului alcoolic.Ulterior am mers la o unitate sanitara unde mi-a fost prelevata proba de sange, iar pemisul auto mi-a fost retinut primind o dovada fara drept de circulatie.Intrebarile sunt urmatoarele:
- ce pot sa fac in aceasta situatie?
- care este limita minima de concentractie alcoolica admisa pentru incadrarea faptei ca si contraventie si nu ca infractiune?
- care este perioada maxima de suspendare a permisului auto in situatia descrisa mai sus si cum se poate recupera, sau daca se poate recupera?
-care sunt sanctiunile prevazute de lege pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice cu o concentratie alcoolica de 0.90g/l.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 14:19, 13 Iulie 2010
1- in aceasta situatie nu prea aveti ce face decat sa va angajati un avocat si sa va pregatiti apararea;
2-0,8 gr/%o este limita dintre contraventie si infractiune, insa in analizele de sange nu in etilotest;
3-cat priveste perioada maxima de suspendare a permisului...probabil ca se va deschide un dosar penal si abia dupa ce veti fi judecat si se va pronunta o sentinta definitiva si irevocabila , dupa un an de la aceasta data...puteti da din nou pentru permis;
4-pentru conducerea sub influenta alcoolului, pedeapsa este de la unul la 5 ani inchisoare. Insa aici se pot aplica circumstante atenuante in favoarea dvs. si puteti scapa si cu o pedeapsa mai mica de un an (6 luni).
av.M.Hornea
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
Mihaela Hornea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat hapeialexandru hapeialexandru Buna ziua. am o problema care ma macina de ceva timp (4luni). Am fost implicat intr-un accident auto, am suflat in etilotest si mia iesit 0,40mg\l in aer, iar ... (vezi toată discuția)