Daca esti dat afara fara un motiv, ti se cere sa predai responsabilitatile altcuiva si ti se sugereaza ca pt tine se va gasi o solutie de salarii compensatorii ... desi nu ai fost informat ca esti dat afara sau altceva de felul asta, ce ar trebui facut ?
este foarte urgent, pt ca azi s-au intamplat toate astea.
se poate apela la avocatul poporului ... sau cum anume pt ca e cam greu sa platesti un avocat daca tocmai se discuta sa ramai fara job.
in niciun caz nu trebuie sa incetati sa mai veniti la serviciu. Daca ei refuza sa va primeasca trebuie sa faceti un efort si sa rugati pe cineva sa va insoteasca. Acea persoana va fi martorul dvs. care va putea declara ca ei au fost cei care nu v-au mai primit la serviciu.
Faceti o cerere scrisa pe care sa o inregistrati la registratura si prin care sa cereti detalii. Opriti un exemplar cu numar de inregistrare. daca va refuza primirea trimiteti prin posta cu valoare declarata.
Nu i s-a zis nimic. a intrebat : "ce se intampla cu jobul meu? mi se ofera altceva ?" nici un raspuns. doar sa predea azi totul ! l-a vazut ca vb la telefon (l-am sunat eu sa-l mai intreb ce mai face si ce se mai intampla) si l-a intrebat seful lui actual (cel care i-a inmanat azi hotararea aceea de predare a informatiilor pe care apropo nu scrie nici o data limita de predare) de ce vorbeste la tel si nu a terminat predarea!!
Asa ca acum i-a mai dat inca 3 ore in care sa termine ce are de predat (lucreaza in it si sunt parole de acces in servere).
si singura idee despre pierderea jobului au fost acele salarii. nimic scris.
Pare doar un pretext problema cu telefonul. Poate sa refuze sa predea restul lucrarilor daca nu a primit o instintare scrisa din partea angajatorului. Pana in final fara o instintare scrisa nu este obligat sa predea activitatea, in special in domeniul in care activeaza si fiind vorba de parole pe care nu trebuie sa le divulge la o cerere verbala.
In primul rand sa nu semneze sub nici o forma demisia....
Apoi, in cazul concedierii trebuie sa i se acorde un termen de preaviz.....si se pare ca asa ceva nu a primt.
De asemeni, concedierea trebuie sa-i fie adusa la cunostinta printr-o instiintare.
Daca se incearca aplicarea unei sanctiuni disciplinare (sa fie atent ca se poate intampla asa ceva.....motivandu-se ca nu a respectat disciplina muncii si ca nu a predat cine stie ce lucrare ), trebuie in primul rand sa se efectueze cercetarea disciplinara.
Si inca ceva....sa aiba mare grija ce semneaza si sa fie atenta si la data respectivelor acte.
Preaviz
Marius-Alexandru
Buna seara! O intrebare, mai am preaviz pana pe 27/12 si astazi le-am comunicat sefilor ca mai vin doar pana vineri, ei au inceput sa ma ameninte ca daca nu ... (vezi toată discuția)