Am un copil de 4 ani .L-am nascut in Italia ,tatal copilului este din Senegal,nu am fost casatoriti legal,el lucreaza in Italia fara documente.Cind copilul avea 9 luni am fost la Ambasada Romana ,mi-am facut ofoaie de drum pentru copil; si am iesit cu el legal din Italia pentru a veni in Romania, unde ma aflu si acum impreuna cu copilul.Pina acum tatal copilului nu s-a interesat deloc nici de copil si nici de mine. Acum ,dupa 4ani,ma suna la telefonul mobil neincetat ,amenintindu-ma ca vine in Romania sa-mi ia copilul pentru al duce in Senegal.Imi este foarte frica .Ce pot sa fac ,si daca este posibil sa vina sa mi-l ia?As avea posibilitate sa-mi trec copilul pe numele meu?Va multumesc anticipat,rodi.
Aveti un pic de noroc ca nu mai sunteti in Italia.BAnuiesc ca aveti domiciliu si conditii aici.Ati inregistrat copilul in Romania?Daca nu, inregistrati-l . Apare tatal pe certificatul de nastere din Italia?Daca da, puteti formula o actiune de incredintare, alegand sa indicati (sau nu) domiciliul tatalui...Daca nu apare tatal inj certificat....nu aveti de ce sa va faceti atatea griji...Va trebui sa recunoasca el copilul, apoi sa ceara incredintarea...si toate acestea in Romania...cred ca ii va fi foarte greu si...daca varsta copilului este de 4 ani..nu prea cred ca are sanse sa-i fie incredintat( ca sa nu mai spunem ca nu s-a interesat de el..etc)
Nu va poate lua copilul.
Ar fi bine sa aveti hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului.
Asta inseamna ca o sa fie un proces.
Sa va cautati avocat.