Buna ziua!
Sunt Adina si am o MARE problema.In urma cu 2 ani am girat o colega de serviciu. In luna martie 2012 persoana pe care am girat-o s-a sinucis. La banca au mai ramas de achitat 40.000 lei . Sinucigasa are un imobil proprietate personala, dar nu a avut sot si nici urmasi . Mostenitoarea de drept fiind sora sa (unica sora). Pe cale amiabila mostenitoarea de drept nici nu vrea sa auda! Intrebarea mea este urmatoarea:
Un notar public o poate cita pe mostenitoare sa vina sa accepte succesiunea? Si daca nu vrea sa vina ce pot face, incotro sa m-a indrept? Este posibil ca mostenitoare sa ramana cu imobilul si noi sa platim datoria decedatei?
:((:((:((
Am inteles si treaba asta dar exista un articol 68/legea36/1995 si vroiam sa stiu daca ma pot incadra acolo ( in articolul de lege) cu rolul meu de girant . Am auzit ca daca in termen de 6 luni de la deces nu se face succesiunea, mostenitoarea de drept ( aici figurand sora decedatei si nu urmasii ei , pentru care mostenirea le-ar fi revenit automat, sora avand gradul II de rudenie cu decedata) pierde mostenirea de drept.
Somatie
cezar_iul
in cazul in care cineva s-a sinucis si avea o datorie bancara cine se obliga sa o plateasca?
persoana nu era casatorita, nu are giranti iar apartamentul in ... (vezi toată discuția)