avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordin de restrictie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordin de restrictie

Buna ziua,
As dori sa stiu in ce conditii se poate obtine un ordin de restrictie, daca se poate, impotriva unei persoane incarcerate, care este pe cale sa fie eliberata.
Din momentul in care agresorul, sotul victimei, a aflat ca aceasta doreste sa divorteze, barbatul o ameninta pe femeie cu moartea, ii vorbeste injurios si ii hartuieste parintii si prietenii.
Intrebarea mea este: in conditiile in care femeia are e-mail-uri, conversatii scrise (pe messenger) si sms-uri in care este injurata si amenintata de agresor, are aceasta destule probe pentru a lua vreo masura legala impotriva barbatului?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrianaz16 , utilizator 11:24, 5 Decembrie 2017
In aceasta situatie depuneti plangere penala,mergeti la IML pentru certificat medico-legal, si in timpul procesului penal aveti posibilitatea sa va constituiti parte civila solicitand despagubiri materiale si morale.
va multumesc tare mult. eu cautam o cale mai rapida, caci pana se incepe u.p, pana se trimite in judecata si se parcurg fazele procesuale, eu din banii cui ma tratez? cum exista hot.jud executorii de la fond incercam sa gasesc o formula mai actuala decat.....la mosii grosi. multam mult oricum si toate bune!
Va rog frumos exista un termen de decaderea pentru formularea unei cereri de emitere a unui ordin de protectie? Trebuie sa formulez cerrea in 2 luni de la petrecerea evenimentului sau pot sa astept sa vad daca se incepe u.p? multam mult.
Mai pot fi luate in considerare si urmatoarele:
[În legislaţia penală actuală există deja posibilitatea aplicării măsurii de siguranţă a interdicţiei revenirii în locuinţa familiei pe o perioadă determinată, prevăzută de art. 118 ind 1 C.pen. în cazuri de violenţă în familie. Aplicarea unei astfel de măsuri este însă condiţionată de îndeplinirea unor cerinţe speciale: victima trebuie să solicite luarea sa, cel împotriva căruia se dispune o astfel de măsură a fost deja condamnat la pedeapsa închisorii de cel puţin un an pentru loviri sau alte acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice sau psihice, săvârşite asupra membrilor de familie, iar instanţa constată că prezenţa sa în locuinţa familiei constituie un pericol grav pentru aceştia. Durata pentru care se poate lua această măsură este de până la 2 ani. În forma anterioară modificării şi republicării din anul 2012, art. 26 din Legea nr. 217/2003[4] permitea ca această măsură să fie dispusă în mod provizoriu şi în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, la cererea victimei sau din oficiu, ori de câte ori existau probe sau indicii temeinice că un membru de familie a săvârşit un act de violenţă cauzator de suferinţe fizice sau psihice asupra unui alt membru. Dispunerea se făcea de către instanţa de judecată prin încheiere motivată.]
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
biatrice, utilizator
Pot face un ordin de restrictie unui copil?

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie Anonimttt Anonimttt Se poate obtine un ordin de restrictie sau alta pedeapsa pentru o persoana care ma santajeaza, hartuieste si ameninta cu distrugere sociala si psihica, ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie cautraspuns cautraspuns Buna ziua. Ma intereseaza daca ordinul de restrictie se poate cere si in cazul in care unul dintre soti ameninta si face scandal frecvent sau doar in caz de ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie, conditii de admisibilitate 2cool4school 2cool4school Buna seara, puteti sa-mi spuneti ,va rog, care sunt conditiile de admisibilitate pentru instituirea unui ordin de restrictie? (vezi toată discuția)