avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua

la acordarea concediului fara plata - este suficenta cererea de Concediu fara plata aprobata de angajator? (avand in vedere ca in cazul concediului fara plata (art 54 CM) suspendarea contractului de munca se face prin acordul partilor)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 31 Iulie 2012
Art. 153 din codul muncii
(1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.
(2) Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Sigur, salariatul solicita acordarea concediului fara plata in baza art mai sus si pe baza aprobarii de catre angajator, CIM se suspenda in baza art 54 din codul muncii. Se inregistreaza in REVISAL si se transmite la ITM cu respectarea hg 500 din 2011
de acord.

dar eu consider, avand in vedere ca este un acord al partilor, ca nu trebuie facuta decizie de suspendare. Corect? daca nu care este temeiul legal al obligativitatii deciziei in acest caz?
Corect .. art.54 C.mun. este reglementat de o norma dispozitiva si nu una imperativa .. prin urmare, daca se acorda CFP nu este obligatoriu sa se supende c.i.m. .. in schimb , daca angajatorul pune rezolutia pe cererea de CFP "De acord si se va suspenda c.i.m." atunci aceasta suspendare se va opera in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal-ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Concediu fara salar trebuie trecut in revisal? (vezi toată discuția)
C.o. fara plata -revisal silvia99 silvia99 d.p.d.v al angajatorului- cum se inregistreaza in revisal concediul fara plata? in cazul unei angajate care pleaca in strainatate 2-3 luni multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Anca1011 Anca1011 pentru concediul fara plata pe o perioada de timp mai mare solicitat chiar de angajat trebuie sa se realizeze vreo procedura?trebuie suspendat contractul de ... (vezi toată discuția)