avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se intampla in acest caz de fals si uz de fals?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se intampla in acest caz de fals si uz de fals?

Buna ziua. Am un prieten care a divortat de sotia lui in urma cu 2 ani. In timpul casatoriei lol au cumparat un loc de casa iar dupa divort ei ar trebui sa imparta acest loc intre ei . Acest prieten la divort a facut greseala sa se considere in acte NECASATORIT si nu DIVORTAT ( eroare fiind si a notarei presupun) iar acesta se considera FALS in acte corect? In urma cu cateva zile acest prieten a vandut acel loc de casa unei alte persoana cu acel document fals fara ca cumparatorul sa stie in ce se baga . In acest moment locul de casa a fost vandut pe 250 mil lei vechi din care 200 au ajuns deja in mana acestui prieten si mai astepta inca 50 mil. Cumparatorul nu stia ca a cumparat un loc de casa unde trebuia si semnatura fostei sotii a vanzatorului.. si a depus deja 200 mil in contul acestuia . Presupun ca asta se numeste UZ de FALS si Inselaciune corect?

Ce poate pati acest individ care a comis atatea ineregului in acte si ce pedeapsa merita.. Cumparatorul a zis ca o sa il dea in judecata si el , pe langa sotia inculpatului ca a vandut locul de casa fara permisiunea dumneaei. Multumesc de timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:33, 2 August 2012
1-Din precizarile dvs rezulta ca nu a fost facut partajul
2-Nu ati precizat daca la instrainarea terenului a fost prezentat certificat fiscal
3-In lipsa detaliilor este hazardat a avansa concluzii referitoare la pedepse,deoarece nu este evidenta intentia prietenului pentru a induce in eroare
4-Daca nu se poate solutiona amiabil situatia,instanta de judecata analizand competent actiunea si probele,va dispune solutie legala
1. Nu a a fost facut partajul inca.
2. Da vanzarea a fost facut pe baza acelui document fals in care acest prieten se considera Necasatorit si nu Divortat. El stiind deja ca a facut acel document fals si a fost reclamat la parchet in urma cu cateva luni pe baza ca a facut Fals.. dar sotia lui a hotarat sal lase in pace . Cand sa vazut liber si ca sotia lui nu il mai da la tribunal el a vandut acel loc cu acel document fals.. Iar cumparatorul nu a stiut ca acel loc a fost cumparat de el si sotia lui cand erau deja casatoriti iar pentru vanzarea lui trebuia si semnatura sotiei ....
Arialth a scris:

Am un prieten care a divortat de sotia lui in urma cu 2 ani. In timpul casatoriei lol au cumparat un loc de casa iar dupa divort ei ar trebui sa imparta acest loc intre ei . Acest prieten la divort a facut greseala sa se considere in acte NECASATORIT si nu DIVORTAT ( eroare fiind si a notarei presupun) iar acesta se considera FALS in acte corect?

De ce sa se considere DIVORTAT daca era de fapt CASATORIT in momentul cumpararii terenului?

In legatura cu acel "fals", ar trebui sa se dovedeasca intentia lui de face o declaratie mincinoasa si producerea unui prejudiciu ca urmare a acestei declaratii.

In speta nu e vorba de fals sau uz de fals ci eventual de infractiunea de fals in declaratii ceea ce este putin altceva.
Oricum, cred ca e destul de greu de probat in aceasta situatie acea infractiune.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! soția mea a vândut o mașină fără consimțământul ... AM123678 AM123678 Buna ziua! Soția mea a vândut o mașină fără consimțământul meu avand actele mașinii în original ,înmatriculată pe numele meu, cumpărată în ... (vezi toată discuția)
Fals sau nu? miha13 miha13 Buna ziua! Un prieten a falsificat o copie dupa o.p. pentru a mai prelungi un termen de plata trimitand copia pe mail beneficiarului. Acesta vazand ca nu-i ... (vezi toată discuția)
Partaj in proces de 4 ani yuly_6 yuly_6 Buna ziua dragi prieteni ajuns la capattul nerabdarilor sincer sunt terminata numai stiu ce sa fac unde sa ma duc va rog datimi un sfat. Am fost in proces de ... (vezi toată discuția)