avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune instanta

Buna. In conditiile in care nu ma inteleg nicicum cu sora asupra succesiunii dupa bunicul, pot intenta o actiune in instanta prin care sa solicit judecatorului sa constate masa succesorala, cotele succesorale si mostenitorii? sau ce anume trebuie sa solicit pentru a se putea face succesiunea dupa bunicul in afara de varinata notariala?

multumesc.

Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:50, 1 August 2012
Fiecare are rolul lui. Mai intai trebuie sa treceti pe la notar sa stabileasca cine sunt mostenitorii si ce cote legale li se cuvin. Daca nu va convine, dupa etapa notariala, puteti ataca Certificatul de mostenitor in instanta. Deasemenea, mai exista o varianta intermediara intre notar si instanta, respectiv medierea. In prezenta mediatorului si a tehnicilor de mediere poate reusiti sa va intelegeti cu privire la impartirea bunurile pe cale amiabila, daca nu ati reusit totusi sa faceti acest lucru in prezenta notarului si sa aveti in final un Certificat de mostenitor cu care sa fie de acord partile implicate.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
ContSters259670, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua. Puteti investi instanta de judecata cu o actiune avand ca obiect partajul succesoral. Costurile sunt destul de mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere titlu de proprietate prin mediere oprea.madalina oprea.madalina buna ziua! am urmatoarea speta: titlul de proprietate pe terenul agricol este pe numele bunicului care este decedat. bunicul are doi copii dintre care unul ... (vezi toată discuția)
Transfer drept de proprietate teren -se poate face prin mediere? liveomars liveomars Mama are 2 surori,sora A care este vitrega (dintr-o alta casatorie a bunicii) si sora B.Bunicii au murit acum 7 ani,ele vor sa faca actele pe pamant,iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune marius_dutu marius_dutu Buna ziua, am urmatoarea nelamurire, in aprilie 2008 a murit soacra mea , iar in februarie 2011 a murit si socrul meu. Urmasii lor sunt sotia mea si ... (vezi toată discuția)