avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... posibilitatea retragerii custodiei comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

posibilitatea retragerii custodiei comune

Buna ziua, am divortat in urma cu 3 luni intrucat sotul meu este dependent de jocuri de noroc insa am ingaduit fostului sot sa ramana in casa fam mele pana isi gaseste alta locuinta insa de aicxi au aparut complicatiile intrucat in luna iunie mi-a furat bijuteriile si le-a amanetat motiv pt care i-am facut plangere penala la politie - cand a aflat ca este convocat la politie pt acest motiv m-a amenintat cu cutitul, spunand ca, decat sa faca puscarie pt furt prefera pt omor si ca sigur fam lui va obtine custodia copiilor (gemeni, 1 an si 2 luni) pe care ulterior ii va putea creste el cand va iesi din inchisoare; Intrucat aceasta scena si ulterior o tentativa de viol s-au petrecut in timp ce copiii erau in casa (insa nu am sunat la 112 intrucat imi aruncase telefonul, ulterior au venit fratii mei si s-a aplanat conflictul prin dialog si cu ajutorul lor mi-am luat copii si am plecat sa stam la mama mea) il consider un pericol si pt siguranta lor; mentionez ca in urma divortului am convenit sa avem custodia comuna a minorilor iar el sa fie obligat la plata unei contributii minime de crestere pe care insa nu a achitat-o nici pana la aceasta data;

date fiind cele de mai sus, va rog sa-mi spuneti ce solutie am si cum pot face sa obtin custodia deplina asupra copiilor si eventual dreptul la vizite sub supraveghere, mai ales ca am aflat ca doreste sa ia copii sa ii duca in vizita la bunicii paterni insa ma tem de intentiile lui, mai ales ca in cadrul scandalului a precizat ca pe mine ma iubeste mai mult decat pe copii...
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:30, 10 August 2012
Posibilitatea retragerii custodiei comune- exista. Aveti nevoie de o actiune introductiva de instanta, avand acest obiect, motivata in fapt si in drept.
Cu privire la comportamentul numitului, comportament ce ar putea intra sub incidenta legii penale, acesta nu va fi " sanctionat", decat daca veti lua atitudine...
Draga Bambi
Nu merita sa-ti consumi resursele pentru obtinerea autoritatii parentale unice, unicul avantaj ar fi ca poti iesi din tara cu copiii fara acordul lui.
Chiar daca ai autoritate parinteasca unica, tatal copiilor are drepturi nelimitate de a avea relatii cu copiii, judecatorii chiar recomanda ca vizitele sa fie facute "in absenta prezentei stanjenitoare a mamei"-am citit sute de sentinte in aceasta privinta- si acum chiar este un trend de a se acorda drepturi tatilor, sub masca interesului superior al minorilor.
Am gasit doar cateva sentinte de restrangere a drepturilor de vizita-atentie: RESTRANGERE-dupa ce s-a dovedit agresarea minorului urmata de spitalizare, trauma psihica majora a minorului-toate cu Politie, IML, etc.

Daca nu a contribuit material la cresterea copiilor nu conteaza in privinta programului de vizita, intra la alt capitol.
@MARTONZE... din ce imi spuneti reiese ca nu am decat solutia de a astepta sa le faca rau copiilor pentru a-i proteja de el ?????
Ai inteles perfect. Si nici atunci nu-i sigur ca nu se interpreteaza ca din cauza Dvs. s-a intamplat, fiindca ati generat conflictul.
Legea privind minorii, 272/2004, ofera drepturi fara numar parintilor care nu au copiii in ingrijire.
Pentru a primi autoritate parinteasca unica, ar trebui in primul rand ca tatal sa consimta.
Daca dansul nu este de acord, trebuie sa dovediti ca are vicii care dauneaza cresterii si educarii minorului: drogat, alcoolic, violator, etc., toate dovedite cu acte de la institutii specilizate sau dovezi ca a maltratat minorii(Atentie!!!: -daca v-a nenorocit pe Dvs., cu dovezi de la Politie, IML-nu conteaza), dovezi care au parcurs tot circuitul: Politie, IML, martori.

De obicei, violentele se petrec noaptea, in casa, cand martori nu sunt si esti in imposibilitatea chiar de a suna 112 si frecvent agresorii lovesc fara a lasa urme.

Daca nu plateste pensia alimentara,puteti sa-i faceti plangere penala, de abandon de familie, dar numai daca nu a platit 2 luni consecutiv.
Sunt mii de cazuri cand unii platesc o luna, alta ba, atunci n-ai ce sa le faci legal.
Si daca nu plateste cu anii, poate declara ca "nu are venituri" si este iertat, fiindca nu a fost "cu reacredinta"
Trebuie sa constientizati ca neplata pensiei alimentare nu influenteaza dreptul sau la relatii cu minorii.
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
Martonze, utilizator
"incurajatoare" legislatie - nu-i de mirare ca se intampla atatea ....

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala pentru schimbarea domiciliului copiilor corando corando Acum 8 ani am obtinut o hatarare definitiva si irevocabila ptr custodia celor 3 copii minori . Am introdus actiune de recalculare pensie de intretinere si ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna LilianEffect LilianEffect Buna ziua.La momentul actual,sunt divortata cu 2 copii minori in custodia mea,unul de 7 ani si unul care inca nu a implinit 2 ani.Daca tatal copiilor ar cere ... (vezi toată discuția)