Buna ziua, am divortat in urma cu 3 luni intrucat sotul meu este dependent de jocuri de noroc insa am ingaduit fostului sot sa ramana in casa fam mele pana isi gaseste alta locuinta insa de aicxi au aparut complicatiile intrucat in luna iunie mi-a furat bijuteriile si le-a amanetat motiv pt care i-am facut plangere penala la politie - cand a aflat ca este convocat la politie pt acest motiv m-a amenintat cu cutitul, spunand ca, decat sa faca puscarie pt furt prefera pt omor si ca sigur fam lui va obtine custodia copiilor (gemeni, 1 an si 2 luni) pe care ulterior ii va putea creste el cand va iesi din inchisoare; Intrucat aceasta scena si ulterior o tentativa de viol s-au petrecut in timp ce copiii erau in casa (insa nu am sunat la 112 intrucat imi aruncase telefonul, ulterior au venit fratii mei si s-a aplanat conflictul prin dialog si cu ajutorul lor mi-am luat copii si am plecat sa stam la mama mea) il consider un pericol si pt siguranta lor; mentionez ca in urma divortului am convenit sa avem custodia comuna a minorilor iar el sa fie obligat la plata unei contributii minime de crestere pe care insa nu a achitat-o nici pana la aceasta data;
date fiind cele de mai sus, va rog sa-mi spuneti ce solutie am si cum pot face sa obtin custodia deplina asupra copiilor si eventual dreptul la vizite sub supraveghere, mai ales ca am aflat ca doreste sa ia copii sa ii duca in vizita la bunicii paterni insa ma tem de intentiile lui, mai ales ca in cadrul scandalului a precizat ca pe mine ma iubeste mai mult decat pe copii...
@bambi.2010, va inteleg perfect ingrijorarea si intr-un fel ma bucura existenta dvs pe acest forum. Tatal din cazul meu este de asemenea, dependent de jocuri de noroc si stiu de vreo 12 ani ce inseamna aceasta afectiune.
INSA! Din punct de vedere legal, va izbiti de un zid daca aveti iluzia ca puteti sa faceti vreun judecator sa inteleaga ce risc reprezinta prezenta in echilibrul, dezvoltarea si ''educarea'' unui copil, a unui parinte care sufera de aceasta afectiune.
Nu va incredeti in niciun avocat sau in forte proprii pentru a incepe aceasta lupta de a incerca sa educati niste ''minti inalte''. Ei stiu ca in interesul superior al minorului este sa participe amandoi parintii la cresterea si educarea copilului, daca se poate chiar in egala masura. In cazul meu, judecatoarea dupa ce a ascultat marturii, a citit inscrisuri, am venit cu acte medicale etc, m-a intrebat senina si in zeflemea: Doamna, a dus vreodata copilul in vreun cazino? A jucat poker in fata lui pe bani? Camatarul care l-a urmarit in parc zilnic, timp de 1 saptamana, i-a facut vreun rau? L-a sechestrat? NU! Atunci ... nu inteleg care e problema!
Stiu ca stiti despre ce vorbesc si de aceea ma adresez cumva mai personal dvs, insa singura optiune pe care o aveti este sa va manage-uitui dvs cat mai bine viata, avand aceste date si sa incercati sa cresteti copilul intr-un echilibru pe care dvs sa-l stapaniti!
pentru ce s-a intamplat depuneti plangeri penale pentru rele tratamente aplicabile minorilor( 306 C.pen) , amenintare, tentativa de viol. trebuia sa chemati plitia si sa aveti martori. sa va scoateti evntual certificat medico-legal.daca aveti toate astea se incepe urmarirea penala, ii puteti suspenda prin instanta dreptul la vizita si sa faceti actiune pentru decadere din drepturi.
se poat face multe, insa va trebuie probe si sa fiti hotarata sa va aparati ferm....nu spun ca este usor dar nici ca, cine s-a luptat a fost in van...in general ori nu aveau probe , ori nu au avut avocat bun, ori nu au sesizat cu probe atasate politia....( probe insemna certificate medico-legale, martori, sesizari etc , nu doar plangeri seci si prezumtii...)