avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contastare PV contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contastare PV contraventie

Buna ziua.
Am fost amendat in trafic pentru o contraventie pentru care, consider eu nu sunt vinovat. Procesul verbal se ataca la Judecatoria Targu Mures in 15 zile.
As dori sa va intreb cum trebuie sa procedez, acte ce se depun, in cate copii, ce taxe judiciare si/sau timbre se depun.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sc vox legis corp srl , Consilier juridic 19:08, 3 August 2012
Faceti plangere impotriva pvc. Aceasta se depune in doua exemplare insotita de copie dupa procesul verbal de contraventie. Plangerea este scutita de taxe judiciare.
Va multumesc pentru raspuns.
As mai avea o intrebare. Conform prevederilor legale, se poate achita 1/2 din valoarea amenzii in termen de 48 ore. In cazul in care contestatia se va respinge, mai beneficiez de aceasta prevedere sau va trebui sa platesc integral?
veti plati integral
daca au trecut 48 ore, sa stii pt. viitor: platesti in 48 ore jumatate din amenda, contesti PV solicitand anularea lui...si capat de cerere accesoriu ca prin hotararea ce o da instanta sa dispuna si restituirea sumei platite pe motiv ca plata facuta are scopul de a beneficia de reducerea legala si nu reprezinta o recunoastere a vinovatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce imi trebuie pentru a depune o contestatie a unui proces-verbal de contraventie itm? dobremod dobremod Am redactat o constatare impotriva unui pv de contraventie in 2 exemplare pe care vreau sa-l depun la judecatorie. Asa mi-a zis inspectorul care mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - instanta competenta, acte necesare? Ciprianwfu Ciprianwfu Buna ziua! Am fost astazi la tribunal pentru a depunde o contestatie impotriva procesului verbal intocmit de politia rutiera.Doamna de acolo era foarte ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala lodge lodge Buna seara , Va rog,sa ma ajutati sa contest o amenda de circulatie,cum se procedeaza!Nu sunt vinovat,consider ca s-a facut un abuz! Mentionez,ca nu am ... (vezi toată discuția)