avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna efectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna efectuat

Concediu de odihna neefectuat
Buna seara.
Am nevoie de sprijinul dumneavoastra fundamentat pe un temei legal
Problema este in felul urmator:
Sunt angajat la o firma si in perioada 2007 - 2012 niciodata nu am beneficiat de concediu de odihna integral. Teoretic stiam ca acele zile se puteau solicita in anul urmator. Acum postul meu s-a desfiintat si vroiam sa solicit plata concediului de dihna pentru anul in curs (pentru cat aveam dreptul) si celelalte zile ramase din perioadele din urma neefectuate pana in prezent.
Problea mea este ca se pare ca acele zile s-au cam pierdut si as vrea sa stiu daca eu am dreptul sa solicit firmei pentru toata perioada in care am fost angajatul lor copii din cererile de concediu pe care le-am depus la angajator pentru perioadele in care stiu ca am fost efectiv in concediu sa imi calculez singur situatia concediului de odihna. Si desigur as vrea sa stiu daca informatia pe care o detin la aceasta ora cu privire la plata concediului de odihna neefectuat mai este in vigoare.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
corina78, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 2 August 2012
La inchiderea CIM aveti dreptul sa primiti contra valoarea zilelor de CO neefectuate.
Daca nu ati efectuat CO partial din 2007, asta este o mare problema.
Sfatul meu este sa sesizati ITM-ul.
Nu mai puteti face mare lucru, ina cest sens .. cel mult puteti obtine compensarea in bani a CO neefectuat in ultimii 3 ani ... ITM-ul va va indruma sa va adresati instantei de judecata .

Art.268 C.mun.:
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
.....
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
...

In speta, pentru perioada 2007-2008 dreptul la actiune este prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co. neefectuat lefteriu_adrian lefteriu_adrian Buna ziua. daca in 2009 nu am beneficiat de nici o zi din concediul de odihna, iar in 2010, mi-am luat 10 zile de concediu, e normal sa nu se scada din zilele ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat econo econo Daca un angajat nu si-a luat nici o zi din concediul de odihna din ultimii 4 ani( sau partial ) la lichidare se platesc toate zilele neefectuate din urma?. (vezi toată discuția)
Plata concediu neefectuat ContSters22096 ContSters22096 stie cineva daca exista limite in privinta platii concediului neefectuat si care sunt acestea? de exemplu, daca am zile de CO neefectuat din 2011 iar acum ... (vezi toată discuția)